صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۶۴۸۹۶
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۹

گروه بین‌الملل: مقامات عربستان اعلام کردند: تا روز پنجشنبه، ۲۶ شهریورماه، یک میلیون و ۳۲۰ هزار زائر از کشورهای مختلف جهان برای انجام مناسک حج تمتع در مکه حضور پیدا کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «البوابه»، پس از گذشت یک هفته از حادثه سقوط جرثقیل در حرم مکی که منجر به کشته‌شدن 107 نفر و زخمی‌شدن 230 نفر شد، مقامات عربستان اعلام کردند: تعداد زائران حجاج خارجی امسال از آغاز ورود تا پنجشنبه، 26 شهریورماه، به حدود یک میلیون و 320 هزار زائر رسیده است.
مناسک حج تمتع ظهر روز هشتم ذی الحجه (یوم الترویه)، با محرم شدن زائران در شهر مکه و حرکت به سمت صحرای عرفات آغاز می‌شود و زائران طی فاصله زمانی ظهر تا شب وارد صحرای عرفات و در چادرهای عرفات مستقر می‌شوند.
زائران غروب روز نهم ذی‌الحجه، عرفات را به قصد مشعرالحرام ترک می‌کنند و شب تا سحر در این صحرا می‌مانند و سپس به منا می‌روند تا سه روز در این سرزمین وقوف کنند.
وقوف (یعنی ماندن) در سرزمین عرفات با قصد قربت، پس از محرم شدن دومین عمل واجب برای انجام حج تمتع است و زائران روز ۹ ذی‌الحجه (روز عرفه)، از ظهر تا غروب در صحرای عرفات وقوف خواهند کرد.
اعمال حج تمتع با وقوف در مشعرالحرام تا طلوع آفتاب، حرکت به منا و انجام رمی، قربانی و تراشیدن سر و بیتوته در منا ادامه می‌یابد و ۱۰ ذی الحجه (روز عید قربان)، زائران در مشعرالحرام تا طلوع آفتاب وقوف می‌کنند.
۱۱ ذی الحجه، زائران در منا بیتوته می‌کنند و سپس به رمی جمرات (پرتاب سنگ به شیطان سه‌گانه) خواهند پرداخت. ۱۲ ذی‌الحجه نیز زائران اعمال بیتوته در منا، رمی جمرات (پرتاب سنگ به شیطان سه‌گانه) و حرکت به طرف مکه پس از اذان ظهر را انجام می‌دهند.
اعمال زائران پس از ورود دوباره به مکه مکرمه شامل طواف، نماز زیارت، سعی بین صفا و مروه و طواف نساء است و نماز پس از روز عید قربان نیز تا حداکثر پایان ماه ذی‌الحجه انجام می‌شود و به این ترتیب اعمال حج تمتع به پایان می ‌سد و زائران حاجی می‌شوند.