صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۷۵۸۶۵
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱
وزارت بهداشت عربستان مدعی شد:

گروه بین‌الملل: وزارت بهداشت عربستان در حالی مدعی نجات جان ده‌ها حاجی آسیب‌دیده در حادثه منا توسط اتاق عملیات اضطراری این وزارتخانه است که بسیاری از شاهدان عینی بر کوتاهی مسئولان سعودی در این حادثه تأکید دارند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سایت رسمی وزارت بهداشت عربستان با انتشار خبری مدعی شد که اتاق عملیات اضطراری منا با اقدام به موقع جان ده‌ها تن از حجاج آسیب‌دیده این حادثه را نجات داد!

وزارت بهداشت عربستان در حالی این ادعا را مطرح کرده که بسیاری از شاهدان عینی بر کوتاهی مسئولان بهداشتی سعودی و بر زمین ماندن جنازه‌های قربانیان تا چندین ساعت تأکید دارند.

در گزارش وزارت بهداشت عربستان آمده است: «وزارت بهداشت عربستان اتاق عملیات اضطراری بیمارستان منا را به جدیدترین فن‌آوری‌های روز در این زمینه مجهز کرده است و هنگامی که حادثه و بحرانی رخ دهد به عنوان مرکز هشداردهنده، اطلاع رسانی و اقدام می‌کند».

طبق گزارش وزارت بهداشت سعودی، هدف از راه‌اندازی این اتاق، پیگیری حجاج هنگام ادای مناسک حج و پیش‌بینی وقوع حوادث است و به این وزارتخانه (وزارت بهداشت) در ورود به موقع و منع حدوث اتفاقات و مدیریت بحران کمک می‌کند.

این در حالی است که در حادثه دلخراش منا، شمار زیادی از حجاج در فشار جمعیت جان خود را از دست دادند و در آن شرایط خبری از اقدام به موقع نیروهای امدادی و بهداشتی سعودی به زائران بیت‌الله الحرام نبود.

پس از حادثه نیز بسیاری از مصدومان در قید حیات بودند، اما به دلیل عدم اقدام به موقع نیروهای امدادی عربستان، آنها نیز به شهدای این حادثه پیوستند.

در چنین شرایطی وزارت بهداشت عربستان مدعی است: اتاق عملیات اضطراری این وزارتخانه دارای پیشرفته‌ترین دستگاه‌های ارتباطی و بی‌سیمی است که امکان نظارت مسئولان وزارتخانه بر ادای مناسک حج را فراهم می‌کنند.

20 دوربین ثابت و متحرک، 5 دوربین اصلی در عرفه و منا، 32 دوربین در بخش‌های اورژانس و اضطراری و 390 دستگاه بی‌سیم در مکه مکرمه، جده و طائف تنها بخشی از تجهیزات مربوط به این وزارتخانه برای اطلاع از وضعیت حجاج است.