صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۸۶۲۱۳
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۱
قاسم پورحسن:

گروه اندیشه: در اولین جلسه از سلسله نشست‌هایی با عنوان هرمنوتیک و فهم متن در اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی، پور حسن گفت: هدف هرمنوتیک اصالت دادن به برداشت‌های متکثر است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در نخستین نشست از سلسله «هرمنوتیک و فهم متن» که در اندیشگاه کتابخانه ملی برگزار شده بود، قاسم پورحسن، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی همراه بود، به تبارشناسی مفهوم هرمنوتیک پرداخته شد.
پورحسن با اشاره به مفهوم واژگانی هرمنوتیک گفت: اندیشه‌ها و نظریات مختلفی درباره هرمنوتیک وجود دارد که هر کدام به صورتی ویژه و از دریچه‌ای خاص به کاوش در هرمنوتیک پرداخته است.
وی ادامه داد: مفهوم واژگانی هرمنوتیک سخن‌شناسی است و مفهوم ساختاری آن اصالت دادن به برداشت‌های متکثر از متنی واحد. البته متن به معنای عام خود نه به معنای خاص و محصور در کلمات نوشتاری.
وی در ادامه به طبقه‌بندی تاریخی هرمونتیک پرداخت و در بیان دوره‌های آن افزود: دوره اول هرمنوتیک به پیش از ظهور مسیحیت باز می‌گردد و نوع نگاه سقراطی به مقوله تفسیر است. دوره بعد را می‌توان به عنوان هرمنوتیک مقدس و تاویل متن کتب دینی اختصاص داد. دوره سوم آغاز هرمنوتیک رمانتیکی است. تا اینجا و این مرحله قلمرو هرمنوتیک کلاسیک بوده و از این مرحله به بعد را می توان آغاز هرمنوتیک فلسفی دانست.