سردار علی ناظری، معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه آنچه عامل پیروزی ما در جنگ تحمیلی شد، الگوپذیری رزمندگان از امام حسین(ع) بود که شوق رسیدن به بهترین شکل شهادت را در آنها برمیانگیخت، عنوان کرد: عاشورای حسینی واقعهای است که باعث تجدید حیات اسلام شد و در زمانی که نزدیک بود تنها پوستهای از اسلام بماند به آن حیات تازهای داد.
سردار ناظری ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب، دشمنان اسلام جنگ تحمیلی را به پیشتازی صدام برای انهدام نظام جمهوری اسلامی به کشور ما تحمیل کردند که در ماههای اولیه نیز به پیروزیهایی رسیدند. امام (ره) به موقع جلوی شکست را گرفتند و دفاع مقدس را از تهدید به فرصت تبدیل کردند.
معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه تصریح کرد: استراتژی که امام(ره) در آن موقعیت حساس اتخاذ کردند، استفاده از حضور اقشار مختلف بر اساس رهنمودهای فرهنگ عاشورا بود. اقشار مختلف نیز با الگو گرفتن از حرکت انقلابی امام حسین(ع) شهادت را سعادت خود دانستند و از جانفشانی دریغ نکردند. در نهایت نیز تا جایی پیشروی کردیم که میخواستیم پیروزی خود را در کربلا جشن بگیریم.
سردار ناظری گفت: سپاهیان امام حسین(ع) در عاشورا از سنین مختلف و نژادهای گوناگون بودند. پس نوجوان 13 ساله تا پیرمرد کهنسال از گروهها و طبقات مختلف اجتماعی میتوانستند آنها را الگو قرار دهند. بنابراین حتی افغانهای ایران نیز در قالب نیروهای بسیجی وارد عرصه شدند تا حقانیت دفاع مقدس را که فراتر از حفظ خاک بود نشان دهند.
وی تصریح کرد: این روحیه شهادتطلبی و ایثار جز با عشق به امام حسین(ع) و تأسی به ایشان ممکن نبود. روحیه بالای رزمندگان اسلام که نشئت گرفته از فرهنگ عاشورا بود نیروی آنها را چند برابر میکرد و توسل به امام حسین(ع) باعث میشد رزمندگان ایرانی با روحیه بالا در جنگ شرکت کنند.