صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۹۲۶۶۰
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۹
رئیس پارلمان ترکیه:

گروه بین‌اللمل: «اسماعیل قهرمان»، رئیس پارلمان ترکیه بر این عقیده است که قانون اساسی این کشور باید مبتنی بر دین تدوین شود.




به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از روزنامه «حریت»، اسماعیل قهرمان، رئیس پارلمان ترکیه طی سخنرانی در همایش «قانون اساسی جدید و ترکیه نوین» که دیروز، هفتم اردیبهشت، در دانشگاه استانبول برگزار شد، اظهار داشت: مفهوم حکومت لائیک در حیات سیاسی و اجتماعی کشور موجب سلب آزادی و نقض حقوق مردم شده است.

وی تصریح کرد: قانون اساسی ترکیه نباید عاری از دین باشد. ترکیه به عنوان یک کشور مسلمان نباید دین را کنار گذاشته و اداره کشور را بر مبنای یک قانون اساسی لائیک قرار دهد.

رئیس پارلمان ترکیه افزود: ما دارای یک کشور مسلمان هستیم. اما آزادی دین و عقیده در ترکیه از مردم سلب شده است. به همین دلیل در قانون اساسی جدید باید دین به عنوان معیار و مبنا انتخاب گردد.

این در حالی است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در نشست مشترک مطبوعاتی که با همتای کروات خود برگزار کرده بود، در واکنش به سخنان رئیس پارلمان ترکیه مدعی شد: من از ابتدا نظرم را در مورد قانون اساسی که باید تدوین شود ابلاغ کرده‌ام. دولت کنونی ترکیه در مقابل تمام عقاید و اندیشه‌های کشور موضع یکسانی دارد. ما در نخستین روزهای بنیانگذاری حزب خود شیوه اداره تمام حکومت‌های لائیک را بررسی کرده و در اداره حکومت، مفهوم لائیک را با معیارهای دیگری سنجیده‌ایم. رئیس پارلمان کشورمان در موضوع قانون اساسی عقاید شخصی خود را مطرح کرده‌اند، اما نظر من در این خصوص کاملا مشخص است.

گفتنی است، «کمال قلیچداراوغلو»، رهبر حزب جمهوری خلق ترکیه، پس از سخنرانی رئیس پارلمان این کشور در دانشگاه استانبول، دیروز با انتشار پیامی در صفحه شخصی توئیتر خود ضمن متهم کردن حزب عدالت و توسعه به استفاده ابزاری از دین در پیشبرد اهداف سیاسی، نوشت: وضعیت تاسف بار خاورمیانه به این دلیل است که ذهنیت‌هایی چون شما دین را در سیاست‌های خود بازیچه قرار داده‌‌اند. دیگر بهتر است که دین را بیش از این ابزار سیاست‌های خود نگردانید.