صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۹۷۲۸۲
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۷
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه امکان قرآن‌بنیانی علوم انسانی مسئله‌ای جدی است تاکید کرد: امکان اسلامی‌سازی علوم انسانی با توجه به تجارب گذشته قابل اثبات است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) محسن حبیبی، دبیر اجرایی همایش علوم انسانی قرآن‌بنیان، دیشب 22 اردیبهشت ماه در این همایش که در مرکز مدیریت حوزه خواهران برگزار شد با اشاره به امکان قرآن بنیانی به عنوان موضوعی جدی گفت: تردیدهایی جدی در این عرصه از سوی برخی افراد مطرح شده و این افراد علم را علمی می دانند که تابع هیچ فرهنگ و دینی نیست از این رو به فکر ارایه مدلی در باب اثبات امکان مسئله افتادم.

وی افزود: کافی است که یک مورد وقوع این مسئله را ثابت کنیم که از دل قرآن، علم انسانی ارایه شده باشد که این مسئله توسط ابن خلدون در علوم اجتماعی تاحدی صورت گرفته است و وی در بحث انحطاط تمدن ها عمدتا دلایل خود را مستند به قرآن کرده است.

حبیبی بیان کرد: در طول تاریخ تمدن اسلامی کارهای بزرگی در این زمینه صورت گرفته و ما هم می توانیم راه آنان را ادامه بدهیم که یک مورد مطالعه شده توسط بنده، ابن خلدون بوده است.

وی در تعریف علم انسانی اظهار کرد: این واژه کاملا جدید است اگرچه ما در سنت خودمان مطالب زیادی درباره انسان داشته ایم ولی مدنظر ما علوم جدید انسانی است، لذا نمی توان هر بحثی در گذشته را به عنوان علوم انسانی دانست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: خیلی از افراد تعریفی از علم انسانی ارایه نداده می خواهند وارد بحث شوند در حالی که باید مراقب باشیم گرفتار اشتراک لفظی در واژه علم انسانی نشویم.