به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از کمیته نمایش آثار مکتوب بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن، کتابت قرآن با سادهترين ابزارها از نخستين سالهای نزول قرآن در عصر بعثت آغاز و تا امروز تحولات بسيار زيادی را پشت سر گذاشته است.
در دهههای اخير نسخههای کهن قرآنی برجا مانده از نخستين قرون اسلامی در کتابخانهها و موزههای جهان، جايگاه بسيار مهمی در افزايش دانش محققان مطالعات قرآنی در سراسر جهان داشته است.
برخی از اين نسخههای ارزشمند برای استفاده محققان اکنون به صورت عکس انتشار يافتهاند و اندکی ديگر از سوی پايگاههای اينترنتی موزهها و کتابخانههای جهان در دسترس عموم قرار گرفتهاند.
نمايشگاه حاضر با بررسی کهنترين نمونههای برجامانده از قرآنهای کتابتشده در قرون اول تا سوم هجری، يکصد و پنجاه نمونه مهم از اين نسخهها را برگزيده و با توضيحاتی در باب هر يک، آنها را در معرض دید بازديدکنندگان و محققان علاقمند به تاريخ قرآن، کتابت قرآن، رسم الخط، قرائات و مانند آن قرار داده است.
اين مجموعه از کلکسيونهای شخصی، موزهها و کتابخانههای مهم در کشورهایی همچون ترکيه، تونس، مغرب، هندوستان، ازبکستان، عراق، يمن، مصر، کويت، آمريکا، فرانسه، انگلستان، ايرلند، روسيه، آلمان، هلند، ايتاليا، اتريش گردآوری شده است.
بسیاری از این تصاویر تاکنون نمایش عمومی داده نشدهاند و به برخی از آنها، دسترسی عمومی در کتابخانههای دنیا وجود ندارد.
این مجموعه ارزشمند حاصل تلاش و پژوهش علمی مرتضی کریمینیا است که طی چند سال اخیر به سامان رسانده است.
بیست وچهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با
شعار «به سوی فهم قرآن» از امروز، 24 خرداد تا هشتم تیرماه سال جاری مصادف با ٧ تا ٢٢ ماه مبارک
رمضان به مدت ١٦ روز از ساعت ١٨ تا ٢٣:٣٠ در مصلی بزرگ حضرت امام خمینی(ره) پذیرای علاقمندان است.