صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۱۴۰۶۲
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱
آیت‌الله هاشم‌زاده:

گروه سیاسی: عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه اثر آسیب‌ها و رفتارهای ناشایست درونی در انحطاط نسل‌های بعدی یک جامعه ایمانی بیش از فعالیت‌های دشمن است، اظهار کرد: تبعات کارهای ناشایست افراد به نام اسلام و انقلابی‌گری بیشتر از اقداماتی است که دشمن علیه نظام اسلامی انجام می‌دهد.

آیت‌الله هاشم هاشم‌زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به دلایل انحطاط جوامع ایمانی گفت‌: ایمان ذاتاً ضد انحطاط است و پیشرفت‌های معنوی، اخلاقی، مادی، دنیوی و اخروی را به همراه دارد؛ چرا که ایمان ما را به جمع بین دنیا و آخرت دعوت می‌کند اما دنیا هدف اصلی نیست و انسان به دنبال قرارگاه دائمی است که جادوانه بماند بنابراین دنیا موقت است و مقدمه و وسیله‌ای است برای رسیدن به آخرت؛ اگر دنیای انسان تأمین نباشد و پر از بدبختی و ظلم باشد، آخرتش هم تأمین نیست.

وی افزود:‌ در روایات هم ذکر شده که دنیا پل ورود به آخرت است و باید انسان را به بهشت برساند، بنابراین جهان ماده در اسلام مطرح است و تأکید شده که آباد و آرام باشد و انسان در آن پیشرفت داشته باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: ذات ایمان مایه پیشرفت مادی و معنوی است و اگر غیر از این باشد، ایمان نیست، ناقص است و ایمان الهی و اسلامی نیست.

وی با تأکید بر اینکه ایمان و انحطاط با یکدیگر همخوانی ندارند، گفت: عوامل خاصی ممکن است پیش بیاید که به طور طبیعی این جامعیت را بگیرد و افراد را از ایمان مأیوس کند و به شکلی انسان با ایمان به انحطاط کشیده شود.

هاشم‌‌‌زاده هریسی تصریح کرد: انسان وقتی از افرادی که شعارهای دینی و اسلامی می‌دهند و ادعای ایمان و عدالت می‌کنند و شعار عدالت سر می‌دهند و یا مسئولانی که در حکومت دینی و اسلامی فعالیت می‌کنند، مسائلی که خلاف ایمان است ببیند، مأیوس می‌شود و نسبت به اسلام و ایمان و این مسائل بی‌اعتماد می‌شود و علیه این حرکت و اعمال و رفتارها گرایش پیدا کنند و حرف می‌زند و حتی به مبارزه برمی‌خیزد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی افرادی به نام ایمان و با ادعای رعایت ارزش‌های اسلامی به سمت مادی‌گرایی و تبعیض و تندروی بروند، افراد جامعه از دست آنها خسته و ناامید می‌شوند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با خطرناک دانستن همراهی ایمان با رفتار غیر ایمانی گفت: چنین شرایطی ضد هم هستند اما گاه دیده می‌شود افرادی که ادعای ایمان دارند، رفتارهای متضادی از خود نشان می‌دهند که این مسئله برای جامعه دینی بسیار خطرناک است.

وی اظهار کرد: در این مسائل تلاش می‌شود مردم به رعایت اخلاق و ایمان و معنویت توصیه شوند که این کارها نیز لازم است اما کافی نیست؛ در مسائل اجتماعی به وحدت و اتحاد و انسجام دعوت می‌شویم اما دعوت به تنهایی کافی نیست.

آیت‌الله هاشم‌زاده با بیان اینکه باید در این زمینه آسیب‌شناسی صورت گیرد، گفت: باید این نکات مورد بررسی قرار گیرد که چگونه ایمان با ضد ایمان و ضد اخلاق و معنویت با ضد معنویت درهم آمیخته شده است و چرا ایمانی که باعث پیشرفت می‌شود، باعث انحطاط جامعه می‌شود و چرا در جامعه اسلامی که اخلاقی هدف اصلی است، ضد اخلاق وجود دارد.

وی با اشاره به تأثیرگذاری برخی گروه‌ها در جامعه گفت: مسئولان نظام به ویژه مسئولانی که در زمینه فرهنگی و تربیتی نقش دارند، در این زمینه بسیار تأثیرگذار هستند و باید مراقب رفتارها و عملکرد خود باشند.

آیت‌الله هاشم‌زاده افزود: از سوی دیگر گروه ها و افرادی که در جامعه ادعای معنویت و اسلامیت دارند و از سوی دیگر مردم شناخته شده هستند و برای آنها قداستی مطرح است، به دلیل اینکه حرف و عملشان به نام اسلام و ایمان است، اگر کار ناصحیحی از آنها سر بزند و یا دچار تندروی بشوند، عموم مردم به ویژه جوانان را فراری می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه آسیب‌های درونی و فعالیت‌های ناشایست درونی ضررش از فعالیت‌های دشمن بیشتر است، اظهار کرد: کارهای ناشایست افراد به نام اسلام و انقلابی‌گری ضررش بیشتر از اقداماتی است که دشمن علیه اسلام و نظام اسلامی انجام می‌دهد؛ وقتی دشمنان اسلام ضد اسلام تبلیغ می‌کنند، ممکن است عده‌ای به سمت آنها گرایش پیدا کنند اما زمانی که در بین مسلمان‌ها اعمال ناشایستی انجام می‌شود، مردم دنیا از اسلام هراس پیدا می‌کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: عوامل درونی در انحطاط جامعه ایمانی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، در حالی که این عوامل درونی در این زمینه درجه یک هستند و عوامل بیرونی درجه دوم محسوب می‌شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عوامل خارجی اگر بخواهد اثرگذار باشد از عوامل درونی استفاده می‌کند؛ زمینه را عوامل درونی فراهم می‌کنند و عوامل بیرونی از این شرایط استفاده می‌کند. همانطور که در قرآن کریم نیز آمده است «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا عَلَيْکُمْ أَنْفُسَکُمْ لا يَضُرُّکُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَيْتُمْ/ ای کسانی که ایمان آورده‌اید، به خودتان بپردازید. هر گاه شما هدایت یافتید آن کس که گمراه شده است به شما زیانی نمی‌رساند».