صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۲۳۳۰۳
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاریان و حافظان مؤسسه سلسلة‌الذهب نیشابور در قالب یک گروه سی نفره روز گذشته، 25 مردادماه با حضور در جلسه احمد ابوالقاسمی و محمدرضا پورزرگری به تلاوت قرآن و فراگیری نکات آموزشی از این قاریان بین‌المللی پرداختند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، قاریان نوجوان، موسسه سلسلة‌الذهب نیشابور، روز گذشته، 25 مردادماه، با حضور در جلسه قرآن احمد ابوالقاسمی و محمدرضا پورزرگری، قاریان بین‌المللی، به تلاوت قرآن کریم پرداختند.
این قرآن آموزان نیشابوری که از مسابقات بیان اصفهان به نیشابور بازمی‌گشتند، ابتدا، ساعت 17 در جلسه احمد ابوالقاسمی، حضور یافتند و به تلاوت قرآن به سبک‌های مختف همچون، منشاوی، عبدالباسط، شحات انور و مصطفی اسماعیل پرداختند. نوجوانان این موسسه قرآنی را علی قاسم آبادی از اساتید و قاریان نیشابوری ساکن تهران و برادران حصاری و مسعود موحدی‌راد از مربیان این موسسه همراهی می‌کردند.

ابوالقاسمی در تحلیل تلاوت‌های قاریانی که به تقلید از مصطفی اسماعیل تلاوت می‌کردند، گفت: در تقلید از تلاوت مصطفی اسماعیل، احتمال خطا بسیار کم است؛ اگر کسی به 70 درصد تلاوت مصطفی اسماعیل مسلط شود، یک قاری تمام عیار خواهد شد.

همچنین، این قاری بین المللی، علاقه را یکی از شرایط تقلید دانست که مستلزم دارا بودن امکانات صوتی قاری مورد تقلید است.

این داور مسابقات بین‌المللی، پس از تلاوت یکی از قاریان جوان که به سبک استاد شحات انور تلاوت کرد، به سبک شحات انور در طول تاریخ تلاوت ایران و امکانات صوتی وی اشاره کرد و گفت: در این 26 سال که از اولین حضور شحات انور در ایران می‌گذرد، حدود 20 هزار نفر از سبک این قاری مصری تقلید کرده‌اند، اما نمی‌توان 20 نفر، شحات‌خوان قهار معرفی کرد.

این قاری بین‌المللی به مسابقات «بیان» اصفهان استناد کرد که در بخش فرازخوانی، حتی یک نفر نتوانست به خوبی شحات اجرا کند.

ابوالقاسمی در ادامه به مقایسه سبک تلاوت مصطفی اسماعیل و شحات انور پرداخت و گفت: محور تلاوت مصطفی اسماعیل، تکنیک و فن است، اما محور تلاوت شحات انور، ویژگی صوتی این قاری مصری است که کمتر کسی این حجم صدا را دارد.


همچنین، احمد ابوالقاسمی، حین تلاوت یکی از قاریان جوان نیشابوری که به سبک استاد منشاوی تلاوت می‌کرد و در اوج ها، دچار گرفتگی صدا می‌شد، گفت: سبک تلاوت منشاوی و عبدالباسط خطی و غیر قابل انعطاف و مثل اتوبان هستند و راه خروجی از این اتوبان وجود ندارد.

در پایان حضور مهمانان نیشابوری در این جلسه قرآن، ابوالقاسمی، نکته آموزشی مهمی را به این قاریان جوان گوشزد کرد و بیان کرد: مهمترین شاخصه یک خواننده خوب، از قاری گرفته تا مداح و آوازه خوان، تسلط بر صوت است و انتخاب آهنگ‌های خوب و دلنشین در مرحله بعد قرار دارد.

وی ادامه داد که خواننده باید با رفتارهای صوتی، کنترل صوت و صوت تربیت شده خود را نشان بدهد. همچنین، این قاری بین‌المللی به مقدار صوت اشاره کرد و گفت: مقدار صدا، بسیار تعیین‌کننده است و نباید کم و زیاد شود؛ قاریان ما باید نُرم صدای خود را پیدا کنند. سپس هر یک از اعضای جلسه، یک آیه را با رعایت کنترل صوت تلاوت کردند و ابوالقاسمی نکاتی را متذکر شد.

این قاریان جوان نیشابوری، که از ساعت 17 در جلسه ابوالقاسمی، واقع در خیابان ولیعصر(عج)، بالاتر از پل پارک وی، مسجد محمدرسول الله(ص) حضور داشتند، پس از اتمام تلاوت ها و استفاده از نکات ابوالقاسمی با وسیله نقلیه عمومی BRT به سمت جلسه محمدرضا پورزرگری، واقع در میدان امام حسین(ع)، خیابان صفا، موسسه احسن الحدیث حرکت کردند.

ابتدای جلسه محمدرضا پورزرگری، اعضای نوجوان به ارائه تلاوت‌های تقلیدی پرداختند و این قاری بین‌المللی، نکات تجویدی و صوت و لحنی آنها را متذکر شد. از جمله نکاتی که پورزرگری به آن اشاره کرد، رعایت ریزه‌کاری‌ها در تقلید از تلاوت قاریان مصری بود و همچنین، نکاتی درباره اخفاء و ادغام بیان کرد.

در ادامه این جلسه قرآن، یکی از قاریان جوان که مسلط به احادیثی درباره قرآن بود به تلاوت پرداخت و پورزرگری ضمن تمرین نفس به نفس با این قاری عبدالباسط‌خوان، به کمرنگ شدن حفظ احادیث که از 30 سال پیش رونق داشت، اشاره کرد و به بیان خاطره ای از دوران دبستان خود پرداخت و گفت: در دوران دبستان که بودم، یک دفترچه‌ای داشتم که 40 حدیث از هر معصوم، در آن نوشته بود و الان هم الحمدلله، در هرجا که باشم از جلسه قرآن گرفته تا مدرسه و برنامه تلویزیونی، سعی می‌کنم، صحبت‌های خود را با یک حدیث آغاز کنم.

همچنین، این قاری بین‌المللی، یادی از مسابقات سازمان دارالقرآن الکریم کرد که در سال 1362 در زمان استادان سیدمحسن خدام حسینی و مرحوم علی اربابی برگزار شد و گفت: در آن مسابقات، یک دفترچه از روایات اهل بیت(ع) در مورد قرآن تهیه شده بود و به متسابقین اهدا می‌شد که بسیار قابل استفاده بود.

سپس با رسیدن به وقت اذان مغرب و عشاء، نماز جماعت به امامت محمدرضا پورزرگری برپا شد.


پس از نماز جماعت مغرب و عشاء و با رسیدن قاریان نوجوان موسسه سلسلة الذهب نیشابور، این قاریان نوجوان به ارائه تلاوت‌های خود به تقلید از اساتید و قدمای مصری پرداختند که مورد تشویق حاضران در جلسه و محمدرضا پورزرگری قرار گرفتند.

پورزرگری در خلال تلاوت یکی از قاریان که آیاتی از سوره مبارکه مزمل را تلاوت کرد، به احوالات قیامت اشاره کرد و گفت: سنگینی و وحشت قیامت آنقدر زیاد است که طبق آیه 17 سوره مبارکه مزمل «یوم یجعل الولدان شیبا»، بچه‌ها با دیدن صحنه قیامت، به یکباره پیر می‌شوند.

سپس مسعود سیاف‌زاده، قاری ممتاز کشور و مجید شعبانی به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداختند که مورد تشویق حاضران در جلسه و نیشابوری‌ها قرار گرفتند.

پس از تلاوت قاریان ممتاز، عبدی از مادحین اهل بیت(ع) و از همراهان جوانان موسسه سلسله الذهب نیشابور، به شعرخوانی در مدح علی بن موسی الرضا(ع) پرداخت که فضای معنوی‌ای در جلسه حاکم شد.

در ادامه حافظان موسسه سلسلة الذهب نیشابور به ارائه محفوظات خود از قرآن پرداختند که بسیار جذاب بود و پورزرگری ضمن تشویق آنها، هدایی تقدیم این حافظان کرد.

پورزرگری در ادامه به نکته‌ای درباره قرائات مختلف در تلاوت قفله‌های سوره مبارکه شمس پرداخت و گفت: قفله‌های سوره مبارکه شمس که با «آ» ختم می‌شود، در قرائت ورش، تقلیل و متمایل به کسره می‌شود. در قرائت همزه، همه قفله‌ها، إماله می‌شود، بجز، دو کلمه «طَحَاهَا» و «تَلاهَا» که همان حالت فتحه را دارند.

در پایان علی قاسم‌آبادی، امیر منصوری و اکبر سلامی و یوسف جعفرزاده و امیرحسین حیدری به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداختند که مورد تشویق حاضران در جلسه و نیشابوری‌ها قرار گرفتند. نکته جالب در تلاوت این سه قاری، تشویق بسیار قاسم‌آبادی توسط نیشابوری‌های حاضر در جلسه بود که نشان‌دهنده حس ناسیونالیستی آنها بود.

همچنین محمدرضا پورزرگری، در پایان جلسه از خادم القرآن، آقای مسیحا که دوشنبه‌ها از ساعت 18 الی 23 و سه‌شنبه‌ها از ساعت 19 الی 23 در جلسه احمد مرادی و صبح‌های جمعه در جلسه سیدمحسن موسوی‌بلده به خادمی قرآن مشغول است، تشکر ویژه کرد.

در ادامه تلاوت‌های جلسه محمدرضا پورزرگری ارائه می‌شود.

تلاوت مسعود سیاف‌زاده

دریافت

تلاوت علی قاسم‌آبادی

دریافت
تلاوت امیر منصوری
دریافت
تلاوت اکبر سلامی
دریافت