به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری مستقل فلسطین، این طرح با حمایت انجمن دارالقرآن کریم و سنت نوار غزه و با هدف تشویق زندانیان(افراد بزهکار) به حفظ قرآن و اهتمام بیشتر این قشر از جامعه به کلام وحی برگزار شده است.
این طرح نخستین پروژه از این نوع در سطح نوار غزه به شمار میآید و پیشرفت مهارت خوشنویسی به رسمالخط عثمانی نزد برخی از زندانیان کانون اصلاح و تربیت «الکتیبه» غزه از دیگر اهدافی است که این طرح به دنبال تحقق آن است.
«مسعود ابو رأس»، ناظر این پروژه در این باره گفت: این طرح را با 7 زندانی که در زمینه نقاشی و هنر خوشنویسی دارای استعداد و تجربیاتی بودند، آغاز کردیم و این ایده جدید با استقبال و تأیید گسترده مدیریت مرکز «الکتیبه» و دارالقرآن الکریم و سنت غزه مواجه شد.
صرف روزانه 4 ساعت برای کتابت قرآنوی افزود: این زندانیان توانستند طی دو هفته از آغاز این طرح، دو جزء و نیم از قرآن کریم را کتابت کنند، بهطوری که این افراد روزانه 4 ساعت از وقت خود را به این کار اختصاص میدهند.
مسعود ابو رأس تصریح کرد: تقریبا نگارش هر صفحه از قرآن به رسمالخط عثمانی و فرآیند اعرابگذاری و بازنگری نهایی آن تقریبا یک ساعت به طول میانجامد.
وی تأکید کرد: قبل از شروع این طرح، برای این 7 زندانی دوره آشنایی با احکام تلاوت و تجوید قرآن برگزار شد و این افراد با فنون خوشنویسی عربی و رسمالخط عثمانی آشنا شدند.
زندانیان از طرح میگویند«مصطفی»، از جمله زندانیان شرکتکننده در این طرح است که محکوم به 15 سال حبس است و 8 سال از زندان خود را گذرانده است.
وی در این باره گفت: «این کار مایه افتخار من است و سبب میشود که من به قرآن نزدیکتر شوم و خانواده، همسر و مادرم نیز از این امر بسیار خوشحال هستند».
«رامز» زندانی دیگری است که در طرح کتاب قرآن به رسمالخط عثمانی شرکت کرده است. وی این طرح را فرصتی برای تقویت نگاه مثبت جامعه نسبت به زندانیان عنوان کرد.
این زندانی فلسطینی که 6 جزء قرآن کریم را در کانون اصلاح و تربیت «الکتیبه» حفظ کرده و یک دوره عالی را در احکام تلاوت و تجوید گذرانده است، در پیامی از جامعه خواستار شد که دید منفی خود را نسبت به زندانیان، تغییر بدهند و گفت: «ما اشتباه کردهایم، اما باید بر ناامیدی غلبه کنیم و صفحه جدیدی از زندگی را باز کنیم».
منظور از رسم الخط يا شيوه املايى مصحف عثماني نگارشى است كه «عثمان بن عفان»(خلیفه سوم) در نوشتن كلمات و حروف قرآن با آن موافقت كرد.