صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۶۳۲۱۳
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۶

گروه بین‌الملل: وزارت اوقاف مصر کتب مروج تفکرات افراط‌گرایانه و تألیفات «یوسف محمد قرضاوی» معروف به شیخ فتنه را از مساجد و کتابخانه‌های این کشور جمع‌آوری کرد.


یوسف قرضاوی معروف به «شیخ فتنه»
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی الفجر، وزارت اوقاف مصر برای جلوگیری از رواج کتب افراط‌گرا در مساجد، اقدامات ادامه‌داری را آغاز کرده و تفتیش مساجد برای جستجوی نسخ خطی تاریخی را نیز در دستور کار قرار داده است.
اداره اوقاف استان «سوئز» مصر در این بازرسی‌ها موفق شد 350 کتاب مروج افراط‌گرایی را در مساجد این استان کشف و ضبط کند.
محمد شعلان، نماینده وزارت اوقاف استان «بحیره» اعلام کرد: تعدادی نسخ خطی کهن و برخی تألیفات نادر در زمینه علوم قرآن و زبان عربی نیز در مسجد «مکرم» شهر «دمنهور» یافت شده است.
وی افزود: این نسخ خطی نادر، ارزش تاریخی زیادی دارد و بر غنای کتب اسلامی در مصر افزوده است.
این در حالی است که احمد کریمه، استاد دانشگاه الازهر از وزارت اوقاف مصر به خاطر عدم ایفای نقش خود در جلوگیری از ورود کتب و تألیفات مروج تفکرات سلفی و تکفیری به استان‌هایی چون «اسکندریه»، «سیناء» و «مطروح» که سلفی‌های افراطی در آن‌ها حضوری فعال دارند، به شدت انتقاد کرده است.
وی افزود: نبود بازرسی‌های ناگهانی بر مساجد و اعتماد مسئول وزارت اوقاف به گزارش‌های ارسالی کتابخانه‌های متبوع، به نشر و گسترش افکار و اندیشه‌های افراط‌گرایانه که در اغلب اوقات جوانان را هدف قرار می‌دهد، کمک می‌کند.
یک منبع رسمی در وزارت اوقاف گفت: مشکل اصلی وزارت اوقاف در مسئله مربوط به کتب دعوت‌کننده به افراط‌گرایی، کتابخانه‌های غیر معروف و کوچک شهرها است که کتب آن توسط مردم اهدا می‌شود.
وی افزود: در بازرسی‌های وزارت اوقاف مصر از این کتابخانه‌ها کتب مربوط به سید قطب(نویسنده و نظریه‌پرداز مصری و معروف به «آموزگار گفتمان تکفیر» در سده بیستم میلادی)، حسن البنا(بنیان‌گذار جماعت اخوان المسلمین مصر) و یوسف القرضاوی(عالم دینی مصری‌الاصل و معروف به شیخ فتنه) و همچنین کتابچه‌های اعضای جماعت اسلامی با موضوعات مختلف از جمله جهاد و جزیه یافت شد.
این منبع مصری تصریح کرد: وزارت اوقاف نگران سوء استفاده از این کتب برای تأثیر بر جوانان و شست‌وشوی مغزی آنان و رواج افراط‌گرایی در بین قشر جوان است.