صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۶۹۰۱۹
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۳
یک خوشنویس:

گروه هنر: فاطمه حسنی، خوشنویس گفت: خوشنویسی برای من ابزاری است تا به واسطه آن ارادتم را به اسماء الهی و قرآن تصویر کنم، تلاشی که امید دارم برای مردم هم مقبول باشد.

فاطمه حسنی، خوشنویس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره نمایشگاهی که بهزودی از آثار وی برپا خواهد شد این‌گونه اطلاعرسانی کرد: از 15 بهمنماه نمایشگاهی از آثار من با نام «چه دانم‌های بسیار» در گالری شماره 2 فرهنگسرا نیاوران به نمایش در خواهد آمد که تا 23 بهمن ماه ادامه خواهد داشت. در این نمایشگاه سعی کردم معانی را مد نظر قرار دهم که به‌نوعی هر یک از آنها برگرفته از اندیشه‌های دینی و اسلامی ما است.
وی افزود: در سرآغاز نمایشگاه، تابلویی را به نمایش گذاشته‌ام با نام «آنکه جان را فکرت آموخت». این کار بهنوعی حکم بسم الله را برای نمایشگاه من دارد. این عبارت برگرفته از کتاب «گلشن راز» است که توسط شیخ محمود شبستری نگاشته شده است. در این نمایشگاه از حروفی استفاده کرده‌ام که هر کدام به‌نوعی تداعی‌گر معنی خاص است. برای مثال وقتی کلمه «خ» در تابلویی استفاده شده، آن حرف به‌نوعی تداعی‌گر معنی خداست.
این مدرس انجمن خوشنویسی گفت: من در تمامی کارهایم سعی می‌کنم به‌نوعی معنویت را با کارم همراه کنم. این رویکرد را هم از زمانی آموختم که زیر نظر استاد حمید عجمی آموزش می‌دیدم. برای همین همیشه قرآن و اسماء الهی جزئی از کارم بوده است.
وی در ادامه درباره نمایشگاه «چه دانم‌های بسیار» این‌گونه توضیح داد: آثارم در این نمایشگاه، برای اولین‌بار به نمایش درخواهد آمد. این آثار که به‌صورت نقاشی خط اکرولیک و ترکیب مواد رنگ و روغن هستند آثاری انتزاعی با دست مایه هنرمندانه به شمار می‌رود. در این نمایشگاه نقاشی خط، بیش از 25 اثر در ابعاد ٧٠ در١٠٠، 25 در 6٠ و 2 متر در 140 در معرض دید علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.
حسنی درباره این نمایشگاه عنوان کرد: چرا ما گاهاً ترانه‌ها و یا آواز و موسیقی را به زبان‌های دیگر را می‌شنویم و از آن لذت می‌بریم، بدون این‌که معنی و مفهوم آن را بدانیم؟ تأثیر فرم مهم‌تر است یا معنا؟  بسیاری از این دست پرسش‌ها باید وجود داشته باشد تا حرکتی و تفکری زاییده شود. با توجه به اینکه بیست‌وچند سال با خوشنویسی زندگی کردم، قدرت خارق‌العاده حروف و کلمات را دریافتم  که بخشی در صورت و بخشی در معنی نهفته است.
وی افزود: اینها پیوسته و توام با هم هستند، زیبایی خیره‌کننده ترکیبات نستعلیق با کرسی استوار و تناسبات دقیق و قوت و ضعف‌های به‌جا، دورها و سطح‌های بی‌نظیر، صعودها و نزول‌های آسمانی و زمینی، به کمک هنرمندی که به صفا و شأن رسیده،  قابلیت این را دارد که بتواند در قالب‌های متفاوت‌تری با مخاطب خودش فراتر از معنای لفظی، ارتباط حسی و عمیق‌تری برقرار کند.
این هنرمند خوشنویس در پایان گفت: قالب‌های نقاشی‌خط به شیوه‌های متفاوتی قابل اجرا و ارائه هست. در این شیوه با وفاداری به فرم‌ها در خوشنویسی، به‌خصوص نستعلیق، سعی شده شیوه دیگری ارائه شود. امیدوارم در طول زمان نیز بتواند جایگاه خودش را حفظ کند.