صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۸۱۷۰۷
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۳

گروه جلسات و محافل: محفل انس با قرآن کریم در آخرین جلسه آموزشی حسین طرقی، حافظ و مدرس قرآن برگزار شد. در این جلسه محمدهادی موذن و حجت الاسلام حق شناس به سخنرانی و علی اکبر حنیفی و منصور قصری زاده به تلاوت پرداختند.

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محفل انس با قرآن کریم شب گذشته چهاردهم، اسفندماه از ساعت ۱۹ در جلسه قرآن حسین طرقی، حافظ و مدرس قرآن کریم واقع در بزرگراه یادگار امام شمال، فرحزاد، خیابان ایثارگران شمالی، روبروی امامزاده صالح(ع)، کوچه اقاقیا، پلاک۳ با حضور علی‌اکبر حنیفی، پیشکسوت قرآنی، منصور قصری‌زاده، قاری بین‌المللی و اساتید و قرآن‌دوستان برگزار شد.

این جلسه که آخرین جلسه قرآن حسین طرقی محسوب می‌شود، به علت کسالت این حافظ قرآن، در غیاب وی برگزار شد.

در این محفل قرآنی عباسعلی اللهیاری، رئیس سازمان روانشناسی کشور، حسن صادقی مقدم، عضو شورای نگهبان، حجت الاسلام لاری، رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در دانشکده پرستاری دانشگاه بهشتی و حجت الاسلام میرشاه بلد، رئیس امور مساجد غرب تهران(ناحیه شهید مطهری) حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم، پیشکسوت قرآنی محمدحسن قریب، آیاتی از کلام الله مجید را تلاوت کرد. سپس، سخنران اول این محفل، پژوهشگر و مفسر قرآن کریم، محمدهادی مؤذن‌جامی بود که دقایقی با استناد به آیات قرآن کریم و روایات ائمه معصومین(ع) به سخنرانی پرداخت.

مؤذن‌جامی با اشاره به اینکه قلب قرآن سوره یس است، گفت: قلب قلب قرآن، آیه 58 سوره یس «سلام قولا من رب رحیم» است. در آیات آخر این سوره اشاره شده است که همه چیز را به عالم ملکوت ارجاع می‌دهند و مالکیت همه اشیاء برای خداوند است.

این پژوهشگر قرآن کریم در ادامه با ذکر دو کلمه «صیرورت» و «ترجعون» گفت: این دو کلمه از کلمات زیبا در قرآن کریم است که ما به سمت خدا می‌رویم. خداوند متعال در قرآن می‌فرماید: انسان‌ها در دنیا دو نوع هستند، یک عده مسیرشان زیباست و بهشت است و خودشان بهشتند. عده دیگر مسیرشان زشت است و جهنم هستند. به قول آیت‌الله حسن‌زاده آملی، ما در بهشت نیستیم، بهشت در ماست و ما در جهنم نیستیم، جهنم در ماست. کسی که بفهمد در قیامت و برزخ چه خبر است، حقیقت را آشکارا می‌بیند.

مؤذن‌جامی در ادامه با اشاره به اهمیت تلاوت سوره واقعه تصریح کرد: هرکس دنبال مادیات دنیا و ثواب در آخرت است، سوره واقعه را تلاوت کند در روایت است که کسی که ملتزم به تلاوت این سوره باشد، در قیامت مانند قمر می‌درخشد.

این پژوهشگر قرآن کریم با استناد به آیات 10 الی 12 سوره مبارکه واقعه به توضیح برخی مفاهیم ذکر شده در این آیات پرداخت و گفت: مقرب یعنی نزدیک به خدا شدن و نزد خدا منزلت پیدا کردن. اگر می‌خواهید مقرب خداوند متعال شوید، باید با خدا از طریق تلاوت قرآن و اقامه نماز، حرف بزنید که متاسفانه امروزه در جامعه ما بسیار کم شده است.

وی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به حدیث «الدنیا مزرعه الاخره» گفت: توجه کنید که کجا آمدید و به کجا می‌روید. این دنیا مانند مزرعه است و هر چه در این دنیا بکارید، در آخرت برداشت می‌کنید.

در ادامه این محفل قرآنی، حجت الاسلام والمسلمین حق شناس، رئیس موسسه قرآن‌پژوهان، دقایقی به سخنرانی درباره اهمیت برپایی کلاس های حفظ قرآن کریم و جایگاه حافظان ایرانی در جهان اسلام پرداخت که گزارش کامل را  در اینجا می‌توانید مطالعه کنید.

سپس، دوحافظ کل قران کریم، که به تازگی حفظ خود را کامل کرده اند؛ علی صادقی و امیرعلی ابوالفضلی به ارائه محفوظات خود پرداختند.

در ادامه علی‌‌اکبر حنیفی مدرس و داور بین‌المللی قرآن دقایقی به سخنرانی درباره اهمیت انس با قران کریم و حفظ موضوعی قرآن پرداخت و گفت: تنها راهی که ما را به فهم و درک هرچه بیشتر قران در جامعه نزدیک می‌کند، توجه به حفظ موضوعی قرآن است. در حال حاضر بیش از 15 نمونه حفظ وجود دارد که حفظ موضوعی به نسبت آنها در زندگی مردم کاربرد بیشتری دارد.

این داور مسابقات بین المللی، با اشاره به برکات و محاسن حفظ موضوعی، گفت: حفظ موضوعی از این جهت گسترده است که موضوعات مرتبط و جاری در زندگی از آیات حفظ شده، استخراج می‌شود امّا در مقابل این بخش، حفظ مطلق و یا حفظ ترتیبی است که وقتی موضوع و یا پدیده‌ای پیش می‌آید، حافظ نمی‌تواند حتی یک آیه درباره آن استشهاد و استخراج کند.

حنیفی با بیان اینکه در حفظ موضوعی می‌توان به هزاران موضوع کاربردی پرداخت، گفت: قصص قرآنی یکی از بخش‌های حفظ موضوعی است.یک قصّه قرآنی دارای چند موضوع و رساله است، به‌ طور مثال 10 منبر یک ساعته می‌خواهد تا قصه حضرت آدم(ع) و عبرت‌ها و مفاهیم آن را شرح داد. این پیشکسوت قرآنی در پایان سخنان خود، به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت و مورد تشویق حاضران در جلسه قرار گرفت.

حسن ختام این محفل قرانی، ارائه محفوظات و تلاوت سوره کوثر، توسط منصور قصری زاده، قاری بین المللی بود. قصری زاده به تعداد زیادی از سوالات حفظ که توسط حاضران در جلسه مطرح شد، پاسخ داد و پس از تلاوت آیات، خداوند متعال را با ذکر «هذا من فضل ربی» شکر کرد.

در پایان این محفل قرآنی، پس از تجلیل از چند تن اساتید قرآنی، حاضران در جلسه مهمان سفره اطعام قرآن کریم شدند.