به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) جلسه شورای علمی اولین همایش بررسی آراء تفسیری آیتالله محمدهادی معرفت، امروز 30 اردیبهشت ماه در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم در قم و با حضور اعضاء برگزار شد. حجج اسلام و المسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، محمدصادق یوسفی مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم، محمدعلی رضایی اصفهانی، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) و از شاگردان مرحوم آیتالله معرفت، عیسی عیسیزاده، دبیر علمی همایش، سعید بهمنی، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم، حامد معرفت، فرزند مرحوم معرفت و جمعی دیگر از اعضای این شورا برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رئیس این شورا در چهارمین جلسه علمی همایش بررسی آراء تفسیری علامه معرفت با اشاره به انتخابات روز گذشته مردم ایران با بیان اینکه نتیجه انتخابات هر چه باشد ملت ایران سربلند و پیروز بیرون آمده است گفت: ملت آزمون دیگری را با سربلندی پشت سر گذاشت و یقینا نتیجه هر چه باشد پیروز آن، ملت ایران است زیرا عامل در جهت تقویت قدرت نظام اسلامی در دنیاست.
وی با قدردانی از حضور ملت ایران به دستور کار این جلسه اشاره کرد و افزود: تاکنون یک جلد از تفسیر اثری مرحوم آیتالله محمدهادی معرفت در سایت پژوهان بارگزاری شده است و معتقدم یکی از دلایلی که شاید سبب شده تا تعداد مقالات رسیده به همایش زیاد نباشد این است که دسترسی محققان به آراء تفسیری مرحوم معرفت زیاد نیست.
وی با تاکید بر برگزاری پیش همایشهای دیگر در ایام باقی مانده به برپایی همایش عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا پیش نشستها به صورت هدفمند و مرتبط با همایش تشکیل شود همچنین ترغیب و تشویق بیشتری نسبت به حضور محققان و قرآنپژوهان در تالیف مقالات صورت گیرد.
لکزایی با اشاره به بازنشر خلاصه کتاب نقد شبهات آیتالله معرفت به مصاحبه اختصاصی حجتالاسلام والمسلمین بهمنی با آیتالله معرفت وقتی که ایشان در قید حیات بودند اشاره کرد و گفت: مدل مصاحبه اقتضاء چاپ مستقل در قالب یک کتاب در قطع پالتویی را دارد.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین محمد خامهگر از دیگر اعضای این شورا در سخنانی با اشاره به ایجاد شورای علمی برگزاری همایش معرفت تصریح کرد: این شورا برای بهرهمندی بیشتر از ظرفیت علمی مراکز آموزشی و پژوهشی قرآنی در مشهد مقدس ایجادشده است.
وی افزود: این شورا در سه محور فعالیتهای مرتبط با همایش را دنبال خواهد کرد؛ محور نخست برپایی پیش نشست، برپایی جلسه با طلاب و دانشجویان برای ترغیب به نوشتن مقاله و استفاده از ظرفیت این مراکز در ارزیابی آثار همچنین با مسئول پژوهش حوزه خراسان هماهنگی لازم برای تدوین مقاله صورت گرفته و با پیگیریهای صورت گرفته 20 نفر برای نوشتن مقاله، اعلام آمادگی کردهاند.
خامهگر ادامه داد: چهار پیش همایش را برای برپایی این همایش در مشهد مقدش دنبال کرده و خواهیم کرده و بنا داریم تا در موعدهای نزدیک همایش این پیش همایشات برگزار شود.
همچنین حجتالاسلام و المسلمین عابس قادری، معاون پژوهش مرکز تخصصی تفسیر حوزه و عضو دیگر شورا با بیان اینکه از دغدغههای ما این بوده است که همیشه از بزرگان در طول حیات خود تجلیل شود گفت: ما دو پیش همایش آن هم به صورت اختیاری برای طلاب مرکز برگزار کردیم که استقبال بسیار خوبی از سوی قرآنپژوهان صورت گرفت.
وی افزود: 200 موضوع در اختیار قرآنپژوهان مرکز قرار گرفته تا در تدوین مقاله مرتبط با همایش مورد بهرهبرداری قرار گیرد همچنین با دعوت از برخی استادان که مبانی فکری آن مرحوم مسلط هستند تلاش شده تا شخصیت آیتالله معرفت بیشتر شناسانده شود.
معاون پژوهش مرکز تخصصی تفسیر حوزه علمیه بیان کرد: مجوز دو نشریه از جمله تسنیم را گرفتهایم که تسنیم یکی دو شماره خود را منحصر به مطالب مربوط به علامه معرفت خواهد کرد و تاکنون نیز چندین چکیده مقاله از سوی قرآنپژوهان به ما ارسال شده است.
حجتالاسلام و المسلمین محمدصادق یوسفی مقدم نیز گفت: معتقدم باید شورای علمی از کمیته اجرایی تفکیک شود تا به برنامهریزی علمی به صورت دقیقتر کمک کند.
وی افزود: این همایش آراء تفسیری است که آراء تفسیری مرحوم آیتالله معرفت نیز به صورت گسترده در دست نیست و به خصوص اینکه این آراء هم فقط در تفسیر اثری وجود دارد و همین عامل سبب شده تا مقالات بیشتری به همایش ارسال نشود اگرچه آثار علوم قرآنی آن مرحوم به خوبی در دسترس است.
در خاتمه این جلسه بحث برگزاری پیش همایشی در نجف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا برگزاری آن در کربلا، نجف و یا دانشگاه کوفه مورد مطالعه و پیگیری بیشتر قرار گیرد همچنین دعوت از نخبگان دانشگاهی که در زمینه آراء علامه معرفت تحقیقاتی داشته و دارند نیز از دیگر پیشنهادات ارایه شده در این جلسه بود.
همایش مذکور اوایل آذرماه با پیام و حضور برخی مراجع تقلید در قم برگزار خواهد شد.