صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۰۶۴۷۶
تاریخ انتشار : ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۸

گروه ادب: غرفه آستان قدس رضوی در بیست‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن تهران قرآن‌های مختلفی از جمله نسخ کوفی کلام وحی منسوب به ائمه اطهار(ع) را در معرض دید عموم قرار داده است.


محمدرضا ساقی، مسئول موزه حرم امام رضا(ع) و مسئول غرفه آستان قدس رضوی در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اعلام این خبر گفت: در این غرفه نمونه قرآن‌های منسوب به شش تن از ائمه اطهار(ع) از جمله امام علی(ع)، امام رضا(ع)، امام سجاد(ع)، امام حسن مجتبی(ع)، امام حسین(ع)، امام موسی کاظم(ع) را که با دست خط ایشان کتابت شده است، عرضه کرده‌ایم.
وی افزود: بنا بر شرایط محیطی و امنیتی و مسائل قانونی و شرعی ما اصل نسخه‌ها را که در کتابخانه و موزه حرم امام رضا(ع) نگهداری می‌شود، به نمایشگاه نیاورده‌ و فقط تصویر و ماکت آن‌ها را در معرض دید عموم قرار داده‌ایم.
ساقی تصریح کرد: قرآن به خط خطاطان مشهور جهان اسلام از جمله یاقوت مستعصمی معروف به «قبلة القطاب» معروف‌ترین قرآن‌نویس جهان اسلام که بیشترین تغییرات هنری را در خط ایجاد کردند و از زمان ایشان خط نسخ خط رایج قرآن‌نویسی شد، نیز در غرفه آستان قدس عرضه شده است.
مسئول غرفه آستان قدس اظهار کرد: یاقوت مستعصمی از اهل تسنن و رکورددار کتابت قرآن است که هر دو ماه یک نسخه قرآن کتابت می‌کرد، وی در طول حیات خود 364 بار قرآن را کتابت کرد.
محمدرضا ساقی با بیان این که نهج‌البلاغه و قرآن نفیس دیگری به خط یاقوت مستعصمی نیز در غرفه آستان قدس عرضه شده است، ادامه داد: قرآنی به خط استاد میرزا احمد نیریزی، معروف‌ترین قرآن نویس ایرانی که خط وی و خط استاد یاقوت مستعصمی در سازمان یونسکو ثبت جهانی شده، از دیگر آثار موجود در غرفه است.
وی همچنین گفت: در بخش دیگری از غرفه دو نسخه قرآن چاپ نفیس «ابراهیم سلطان» نوه تیمور لنگ معروف و «عبدالله هروی» معروف به «ابن طباخ» که برای اهالی هنر و تذهیب‌کاران نام آشنا هستند، قرآن‌هایی به خط محمد هاشم لؤلؤ اصفهانی، محمد شفیع ارسنجانی، علیرضا عباسی، قرآنی به خط «زمرد ملک»، دختر سلطان محمود سلجوقی و دعای «صباح» حضرت علی(ع) به خط ام سلمه دختر فتحعلی شاه قاجار در معرض دید عموم قرار گرفته است.
ساقی مرمت به شیوه خمیر و کاغذ را از دیگر بخش‌های غرفه برشمرد و یادآور شد: ما در این بخش رنگ‌ها و الیاف طبیعی همچون کنف، کتان و پنبه و رنگ‌های طبیعی را به نمایش گذاشته و شیوه سنتی چاپ کاغذ را برای بازدیدکنندگان تشریح می‌کنیم.
مسئول موزه حرم امام رضا(ع) در پایان اظهار کرد: بازدیدکنندگان همچنین می‌توانند در غرفه آستان قدس با سیر تحول خط و رسم الخط قرآن در طول تاریخ از خط کوفی قدیم تا خط‌های کوفی تکامل‌یافته و خط‌های جدید معروف به اقلام سته شامل نسخ، ثلث و ریحان و غیره آشنا شوند.

محمدرضا ساقی، مسئول غرفه آستان قدس