صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۱۱۳۹۷
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۷
محمدرضا سرشار:

گروه ادب: مدیر انجمن قلم در نشست کتابخوان که روز گذشته، ‌29 خرداد برگزار شد،‌ بر لزوم کشاندن وقف به حوزه ادبیات تاکید کرد و با ارائه دو پیشنهاد دیگر،‌ انجام نذر فرهنگی در حوزه کتاب را یک ضرورت برشمرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم کتابخوان شب گذشته، 29 خرداد در محل انجمن قلم و به کوشش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد. محمدرضا سرشار، مدیر انجمن قلم در این نشست عنوان کرد: خوشبختانه با این گونه برنامه‌ها تنور کتابخوانی را گرم می‌کند و ترفندی است که کتاب را به عنوان موضوع روز رسانه‌ها مورد نظر قرار داد و مردم در دایره توجه به آن قرار بگیرند.

وی با بیان این مطلب به ارائه سه پیشنهاد پرداخت و افزود: یکی از پیشنهاداتم مربوط به نذر کتاب است. انواع نذرها در کشور انجام می‌شود،‌ ولی بنا به اقتضای زمان باید نوآوری کرد. یکی از نوآوری‌ها به نذر کتاب باز می‌گردد.

سرشار اظهار کرد: می‌توان با توجه به مناسبات مذهبی کتاب‌های ادبی را نذر و تقسیم کنیم. در ماه مبارک رمضان،‌ ایام برپایی مراسم حج و .. کتب مرتبط را ارائه کنیم و به مناسبت تولد ائمه اطهار(ع) و ایام ملی، نذر کتاب انجام دهیم.

وی همچنین به وقف کتاب اشاره و عنوان کرد: از قدیم‌الایام وقف‌های مختلفی در حوزه قرآن و ادعیه داریم،‌ ولی مساجد هم اکنون از این کتب آسمانی اشباع است. در عین حال برای نسل جوان نیازمند آن هستیم که در حوزه کتاب به‌روزرسانی کنیم.

سرشار با اشاره به اینکه کتاب‌های مختلفی در حوزه هنر و ادبیات وجود دارد،‌ ادامه داد: باید دایره وقف را به حوزه ادبیات بکشانیم. از سوی دیگر پیشنهاد آن را دارم که نقد را به مرکز دایره ادبیات بیاوریم و آن را از اینکه همچنان در کشورمان در حاشیه باقی بماند رها سازیم.

مدیر انجمن قلم تاکید کرد: وقتی نقد در میان نباشد،‌ جوانان نوپای حوزه ادبیات شروع به ارائه مطالب بی‌محتوا و اغلب منتقدانه و منتفعانه در صفحات نشریات می‌کنند. انجمن قلم با کمک نهاد کتابخانه‌ها کمک کرد تا ماهنامه اقلیم نقد را منتشر کنیم،‌ ولی متاسفانه این ماهنامه به تعطیلی کشانده شد.

وی با اشاره به اینکه پیش از انتشار این نشریه،‌ اثری در این حوزه وجود نداشت، گفت: اگر نقد وجود نداشته باشد، سره از ناسره شناخته نمی‌شود و مردم دچار اشتباه می‌شوند. رهبر معظم انقلاب نیز به همین دلیل در دهه 80 بر لزوم این موضوع تاکید کردند و به همین سبب از سال 85 جشنواره نقد ادبی پایه‌گذاری شد که هم اکنون نیز ادامه دارد و امری لازم و ضروری است.