صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۲۹۸۹۹
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۲
حدیث روز/

گروه اندیشه: بر مبنای روایات، نماز به عنوان رکن مؤمن، ستون دین، یکی از شعائر الهی و موجب جلب محبت ملائکه برشمرده شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، روایات بسیاری در خصوص اهمیت نماز از معصومین(ع) روایت شده است. آیت‌الله حق شناس در باب اهمیت نماز می‌گفت: لقمان حکیم به پسرش فرمود: «پسر عزیزم! این نماز دَیْنِ پروردگار است که در عهده تو است، زود آن را انجام بده». فرمود: «پسر من، اگر نماز اول وقت با دنیا مزاحمت کرد، آن کسب شیطانی است، ولش کن و ببین پروردگار با تو چه معامله‌ای می‌کند».

از جمله روایاتی که در رابطه وجود دارد، روایتی از پیامبر اکرم(ص) است که در آن، نماز را رکن مومن معرفی کرده است: «لِكُلِّ شَيءٍ رُكنٌ ورُكنُ المُؤمِنِ الصَّلاةُ؛ هر چيز ركنى دارد و رکن مؤمن، نماز است». نماز نه‌تنها رکن مومن، بلکه عمود و تکیه‌گاه اسلام معرفی شده است. چنانکه در حدیث دیگری از پیامبر اکرم(ص) روایت شده است: «إنَّ عَمودَ الدّينِ الصَّلاةُ و هِيَ أوَّلُ ما يُنظَرُ فيهِ مِن عَمَلِ ابنِ آدَمَ، فَإِن صَحَّت نُظِرَ في عَمَلِهِ، وإن لَم تَصِحَّ لَم يُنظَر في بَقِيَّةِ عَمَلِهِ؛ نماز، ستون دین و نخستين عمل انسان است که در آن می‌نگرند. اگر صحيح بود، اعمالش را می‌بينند و اگر صحیح نبود، بقيّه كارهايش دیده نمی‌شوند.

خداوند متعال در سوره حج آیه 22 بیان فرموده است: «ذَلِكَ وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ؛ این است [فرايض خدا] و هر كس شعائر خدا را بزرگ دارد در حقیقت آن [حاكى] از پاكى دل‌هاست». در این آیه، احیای شعائر الهی از نشانه‌های تقوای قلب معرفی شده است. نماز هم یکی از شعائر الهی است. پیامبر اکرم(ص) فرموده‌اند: «الصَّلاةُ مِن شَرائع الدّينِ، وفيها مَرضاةُ الرَّبِّ عزّ وجلّ، وهيَ مِنهاجُ الأَنبياءِ؛ نماز، از آيين‌هاى دین است و در آن، خشنودی پروردگار عزّوجلّ است. نماز، راه و روش پیامبران است».

موضوع بعدی که باید به آن توجه کرد آثار اقامه نماز است. پیامبر اکرم(ص) در خصوص آثار اقامه نماز برای فرد نمازگزار فرموده‌اند: «لِلمُصَلّي حُبُّ المَلائِكَةِ، و هُدًى و إيمانٌ، و نورُ المَعرِفَةِ، و بَرَكَةٌ فِي الرِّزقِ، و راحَةٌ لِلبَدَنِ؛ نمازگزار، محبّت فرشتگان را نصیب خود می‌کند. نماز، هدایت و ایمان، نور معرفت، برکت در روزی و آسایش تن است».