صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۴۸۵۱۶
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۱

گروه بین‌الملل: پس از واکنش گسترده شهروندان اردنی به توزیع قرآن با سوره «بنی اسرائیل» در مساجد این کشور، مؤسسه «دارالبر» امارات به‌عنوان ناشر این نسخه‌های قرآن‌، با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد که علمای اسلامی نام‌گذاری سوره «اسراء» به سوره «بنی اسرائیل» را جایز دانسته‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری«enabbaladi.net»؛ در پی واکنش مردم اردن به توزیع قرآن با سوره‌ای به نام «‌بنی اسرائیل» به جای سوره «اسراء» و اعتراض گسترده مردم این کشور در شبکه اجتماعی توئیتر، مؤسسه «دارالبر» امارات با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد: علمای مسلمان بر جواز هر دو نام «اسراء» و «بنی اسرائیل» برای سوره 17 قرآن اتفاق‌نظر دارند.

این در حالی است که کاربران شبکه‌های اجتماعی در اردن با وجود اتفاق‌نظر برخی علما بر جواز هر دو نام برای این سوره، سوالاتی درباره زمان توزیع این قرآن‌ها مطرح کرده و اعلام کردند که این تغییر اقدامی در راستای تلاش‌های انجا‌م‌شده برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل است.

همچنین، فعالان شبکه‌های اجتماعی، این مؤسسه اماراتی را به اقدام برای «تحریف قرآن» متهم کرده و عنوان کردند: این اقدام در حالی از سوی مؤسسه «دارالبر» امارات رخ داده که این نهاد اماراتی در کشورهای مختلف عربی و اسلامی به صورت گسترده قرآن توزیع می‌کند.

کاربران و فعالان شبکه‌های اجتماعی در ادامه بر ضرورت جمع‌آوری سریع این قرآن‌ها از مساجد اردن تأکید کردند.

از سوی دیگر، «عبدالکریم یونس»، رئیس بخش امور قرآنی وزارت اوقاف اردن، پیش از این اظهار کرده‌ بود: وزارت اوقاف مجوزی برای این قرآن‌ها صادر نکرده و این وزارت‌خانه تمامی نسخه‌های قرآنی چاپ‌شده با خط پاکستانی را از دهه ۹۰ میلادی از مساجد اردن جمع‌آوری کرده است و این مسئله به خاطر  نوع خط استفاده شده در این نسخه‌ها بوده و ربطی به تغییر نام سوره «اسراء» نداشته است.

وی همچنین، ارتباط دادن توزیع این قرآن‌ها با تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل را رد کرد و گفت: «اسرائیل» نام پیامبر خدا است و این نام‌گذاری ارتباطی با عادی‌سازی روابط با اسرائیل ندارد. وی مجدد بر مجوز نداشتن این نسخه‌های قرآنی از سوی وزارت اوقاف اردن تأکید کرد.

مؤسسه «دارالبر» امارات، چاپ چهارم این نسخه‌های قرآن‌ها را در سال 2011 میلادی منتشر کرده است.

یادآور می‌شود، توزیع نسخه‌هایی قدیمی از قرآن‌ در مساجد اردن که در آن‌ها نام سوره «بنی اسرائیل» به جای سوره «اسراء» ذکر شده است، طی روزهای گذشته با واکنش و عصبانیت شهروندان این کشور مواجه شد/.