صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۵۲۱۶۴
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۹

گروه دانشگاه: رتبه 7 علوم قرآن و حدیث آزمون کارشناسی ارشد سال 96 گفت: برای قبولی در کنکور ارشدم فقط از منابع جهاد دانشگاهی استفاده کردم و با استفاده از این منابع توانستم درصدهای خوبی بزنم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، یکی از دغدغه‌های اصلی داوطلبان آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری، یافتن منابعی است که بتواند آنها را در کوتاه‌ترین زمان و با صرف هزینه و وقت کمتر، به مقصد نهایی که همان قبولی در آزمون با رتبه‌ای خوب است، برساند. سمیه منافی، دانش آموخته زبان و ادبیات عرب در مقطع کارشناسی است که توانسته در آزمون کارشناسی ارشد 96، رتبه 7 رشته علوم قرآن و حدیث را کسب نماید، با وی گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید؛

خودتان را معرفی می‌کنید؟
سمیه منافی هستم، دانش آموخته رشته کارشناسی زبان و ادبیات عرب که در سال 1381 از این رشته در دانشگاه شهید بهشتی، فارغ‌التحصیل شدم. امسال و برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد در رشته علوم قرآن و حدیث شرکت کردم و رتبه 7 این رشته در کنکور را کسب کردم و اکنون مشغول تحصیل در این رشته در دانشکده الهیات دانشگاه تهران هستم.

چرا تصمیم گرفتید در رشته علوم قرآن و حدیث ادامه تحصیل دهید؟
رشته زبان و ادبیات عرب هم رشته مورد علاقه من بود و دلیل انتخاب این رشته در مقطع کارشناسی، این بود که بتوانم فهم و درک خوبی از لغات، کلمات و عبارات قرآن داشته باشم، چرا که زبان قرآن زبان عربی بود و من این رشته را به این دلیل انتخاب کردم. بعد از فارغ‌التحصیلی هم در مسیر زندگی، خانه‌داری و بچه‌داری قرار گرفتم و ادامه تحصیل برایم سخت بود، هر چند اشتیاق به تحصیل در وجودم شعله‌ور بود، اما فرصتش را پیدا نمی‌کردم تا اینکه سال گذشته عضو گروهی بودم که در آن تبلیغی از کتاب‌های کمک آموزشی جهاد دانشگاهی را دیدم با مرکز آن که سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور بود تماس گرفتم و درخواست مشاوره پیرامون کتاب‌ها کردم و مسئول این امر که آقای اسماعیلی هستند، بنده را راهنمایی و سپس مرا عضو گروه تلگرامی داوطلبان کنکور ارشد و دکتری علوم قرآن و حدیث کردند.

در مورد منابع جهاد توضیحی از ایشان خواستم، بعد از آن کتاب‌ها را سفارش دادم و آنها را با پیک برای من فرستادند، با وجود 2 فرزند فرصت مراجعه به منابع اصلی را نداشتم و حتی همین منابع هم از طریق سفارش به دستم رسید و خودم برای تهیه آنها به جایی مراجعه نکردم. بعد از تهیه کتاب از طریق سازمان قرآنی دانشگاهیان و مشاوره تلفنی و عضویت در گروه ارشد و دکتری علوم قرآن و حدیث که مدیر این گروه مهدی اسماعیلی هستند، از مشاوره‌های تحصیلی ایشان بهره گرفتم و ایشان بزرگوارانه پاسخ سوال‌های من را می‌دادند. خیلی از افرادی که عضو این گروه هستند به این امر اذعان دارند و من در موفقیتم ایشان را موثر می‌دانم. خدا خیرشان دهد، من همیشه برای ایشان دعا می‌کنم، راهنمایی‌های ایشان در این گروه و نیز پاسخگویی در مواقعی که سوالات را برایشان می‌فرستادم، راهگشای من بود. از جهاد دانشگاهی سازمان قرآنی دانشگاهیان هم برای انتشار این منابع تشکر می‌کنم.

استفاده از منابع جهاد دانشگاهی چقدر کاربردی بود؟
آقای اسماعیلی همواره توصیه داشتند منابع اصلی را بخوانیم و حتی منابع اصلی را هم معرفی کردند، اما من به این دلیل که وقت کافی را نداشتم، تمرکزم را روی منابع جهاد دانشگاهی که ایشان معرفی کردند گذاشتم و به آنها تکیه کردم.

از منابع دیگری هم برای شرکت در کنکور ارشد استفاده کردید؟
من فقط از منابع جهاد دانشگاهی در دروس حدیث، تفسیر و علوم قرآنی استفاده کردم و واقعا به هیچ منبع اصلی مراجعه نکردم. برای درس زبان عربی هم از کتاب‌های زبان عربی استاد حیدری که 2 جلد کتاب است استفاده کردم و کتاب مبادی‌العربیة جلد 4 و البته به دلیل آشنایی قبلی با زبان عربی مطالعه این درس برایم چندان سخت نبود.

همدلی و همفکری اساتید حاضر در گروه و تبادل نظر میان اعضای گروه تلگرامی چطور بود؟
بین اعضای گروه تبادل اطلاعات علمی خوبی وجود دارد و این هم فکر می‌کنم به خاطر تدابیر مدیریت گروه است که این همفکری را در میان اعضای گروه ایجاد کرده‌اند و این حالت حفظ شده، من به جز استاد حیدری که عضو همین گروه هستند از راهنمایی دیگر اساتید استفاده نکردم، اما عرض کردم پاسخگوی اغلب پرسش‌های من، مدیر گروه بودند.

توصیه‌ای هم به داوطلبان دارید؟
در گروه افراد از طریق پیام خصوصی از بنده راهنمایی می‌خواستند و من به آنها منابع جهاد دانشگاهی را معرفی می‌کردم، البته برخی افراد با کمی تامل توصیه‌ام را قبول می‌کردند و مثلا می‌گفتند منابع فلان موسسه را توصیه نمی کنید؟ شاید به این دلیل که منابع فلان موسسه نسبت به جهاد قیمت بالاتری دارند پس بهترند، من فکر نمی‌کنم از لحاظ مبانی اطلاعات خیلی با هم تفاوتی داشته باشند تنها با به این دلیل که سایر مراکز و موسسات تبلیغی بیشتری برای جزوه‌ها و کتاب‌های کمک درسی‌شان دارند و جهاد تبلیغ گسترده‌ای ندارد، فکر می‌کنند آن منابع کاربردی‌تر هستند، فکر نکنند هر موسسه‌ای قیمت منابعش بالاتر بود و یا تبلیغ بیشتری داشت، بهتر است، من که سال‌ها از این وادی دور بودم، توانستم با استفاده از منابع جهاد دانشگاهی که شاید تبلیغ کمتری از آنها می شود و نیز قیمت مناسب‌تری دارند، درصدهای خوبی بزنم و در موفقیت در کنکورم اثرگذار بودند.