صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۰۳۰۲۶
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۸

گروه ادب ــ کتاب خاطرات «محمدعلی فروغی» از چهره‌های شناخته شده و موثر در تاریخ و فرهنگ ایران به چاپ رسید.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی کتابخانه مجلس شورای اسلامی، محمدعلی فروغی مشهور به ذکاءالملک (دوم) چهر‌ه‌ای شناخته شده و موثر در تاریخ و فرهنگ ایران است و نیاز به معرفی ندارد. فروغی از 26 سالگی به نوشتن وقایع زندگی خود پرداخته و امروزه به لحاظ سندنگاری و خاطره‌نویسی از سرآمدان روزگار ماست.

وی در مدرنیزه کردن ادارات و نهادهای فرسوده و نیز گسترش روابط بین‌المللی از قبیل عضویت در شورای جامعه ملل یا برقرار روابط دیپلماتیک با کشورهای دیگر و همچنین تاسیس نهادهای تمدنی مانند دانشگاه تهران و فرهنگستان ایران و ... تاثیر عمده‌ای داشته و در ایجاد همه این موارد از خود سند و نوشته به جای گذاشته است. وی علاوه بر موارد مذکور، تمامی وقایع روزانه خود را نیز در چند دفتر یادداشت کرده که تقریباً بیشتر آنها به تازگی در نزد خانواده فروغی یافت شده و خوشبختانه خانواده فروغی با تحویل اصل و تصاویر آن به گنجینه پژوهشی ایرج افشار، مقدمات چاپ آنها را فراهم کرده‌اند.

کتاب خاطرات محمدعلی فروغی دربردارنده رساله‌ای در سرگذشت خود و پدر بزرگوارم و یادداشت‌های روزانه سال‌های 1293، 1294، 1294، 1297، 1305-1309، 1311، 1313، 1314، 1317، 1318، 1319 و 1320. ش است. پیوست‌های این اثر شامل کمال‌الملک، راپرت‌ها و مشروح ملاقات‌ها و مذاکرات، نامه‌ها و شرح مخارج است.

تصحیح و تنظیم این کتاب، به گفته مصححان آن، بر همان روشی است که در چاپ کتاب یادداشت‌های روزانه محمدعلی فروغی از سفر کنفرانس صلح پاریس، استفاده شده است. مصححان رسم‌الخط مختار فروغی را جزء در موارد خاصی که ممکن است اهمیت تاریخی داشته باشد حفظ نکرده‌ و رسم‌الخط معیار امروز را برگزیده‌اند، ولی در رسم‌الخط اسامی اعلام و کلمات فرنگی دستی نبرده‌اند.

در انتهای کتاب هم نمایه‌های مفیدی استخراج شده و در کنار آن سال‌شمار زندگی و فهرست آثار محمدعلی فروغی به همراه تصاویر مهمی از زندگی فروغی قرار گرفته است.

این کتاب توسط انتشارات سخن و با همکاری گنجینه پژوهشی ایرج افشار، در قطع وزیری و در 1060 صفحه و در شمارگان 1100 به چاپ رسیده است.

انتهای پیام