صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۷۷۵۹۴
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵

گروه بین‌الملل ـ حساب‌های کاربری وابسته به القاعده در شبکه‌های اجتماعی، کشته‌شدن ایاد الطوباسی معروف به «ابو جلیبیب الاردنی» از فرماندهان برجسته این گروه تروریستی در سوریه را تأیید کردند.

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه خبری «شفق نیوز»؛ خبر کشته‌شدن ابو جلیبیب با همراه عکس وی منتشر شده است.
 
گفته‌ می‌شود که وی با تغییر چهره و به‌همراه یک تونسی و یک سوری از شهر ادلب سوریه راهی درعا بود و درصدد تشکیل یک گروه مسلحانه در این منطقه بود که توسط نیروهای ارتش سوریه به هلاکت رسید.

سال 2017 میلادی، سازمان ملل و وزارت خزانه‌داری آمریکا، نام ایاد الطوباسی را در فهرست تروریست‌ها قرار دادند. وی در نیمه سال 2000 میلادی به گروه القاعده در عراق پیوست و تا گسترش این گروه به سوریه در آن باقی ماند و با مصعب الزرقاوی از مؤسسان القاعده در عراق ارتباط نزدیکی داشت.
 
به گفته وزرات خزانه‌داری آمریکا، وی سال 2011 میلادی از سوی ابوبکر البغدادی، رهبر داعش همراه با گروه کوچکی برای تشکیل جبهه النصره به سوریه فرستاده شد.
 
سال 2013 میلادی، جبهه النصره به رهبری «ابومحمد الجولانی» جدایی خود را از داعش اعلام و وفاداری خود به القاعده را اعلام کرد و ابو جلیبیب نیز از جمله کسانی بود که الجولانی را حمایت کرد.
 
طبق اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا، با آغاز سال 2016 میلادی، ابوجلیبیب به‌عنوان سومین مسئول ارشد جبهه النصره وهمچنین امیر منطقه ساحلی در سوریه تعیین شد، اما در تابستان سال 2016 در پی تصمیم جهبه النصره مبنی بر جدایی از القاعده و تغییر نام خود به «جبهه فتح شام»، ابوجلبیبیب از این گروه جدا شد و وفاداری خود را نسبت به القاعده اعلام کرد.
 
در سال 2017 میلادی، هیئت تحریر شام، ابو جلیبیب و چند نفر دیگر را به دلیل مخالفت با رهبری الجولانی و تغییر نام جبهه النصره به هیئت تحریر شام، دستگیر کرد که پس از آشتی و مصالحه میان گروه‌های مسلح، ابو جلیبیب آزاد شد.
 
اختلافات میان ابوجلیبیب با الجولانی و برخی مسئولان هیئت تحریر شام، منجر به تشکیل گروه «حراس الدین»(نگهبانان دین) شد و ابو جلیبیب فرماندهی این جنبش را حمایت کرد تا این گروه جدید با نیروهای بشار اسد و متحدین وی در شهرهای مختلف سوریه بجنگد.
 انتهای پیام