به گزارش ایکنا از فیلیپین؛ نخستین جلسه گفتوگوی ادیان منطقه «مونتی لوپا» در جنوب شهر مانیل با حضور 27 نفر از نمایندگان ادیان، مسئولان کلیساها، مقامات محلی و جیم فرِسندی (Jime Fresnedi) شهردار مونتی لوپا و به دعوت کلیسای مورمونها در این شهر برگزار شد.
در این برنامه که با هدف آشنایی و نزدیکی بیشتر ادیان و مذاهب برگزار شد، محمد جعفری ملک، رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین و تندیس تقوی، همسر رایزن فرهنگی و مسئول انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل، به عنوان نمایندگان ایران و اسلام حضور داشتند.
رایزن فرهنگی کشورمان طی سخنانی در این جلسه گفت: با توجه به انجام اقدامات افراط گرایانه با نام دین و جنایت علیه پیروان ادیان گوناگون، یافتن راهی مشترک برای تقویت نزدیکی و گفتوگوی میان ادیان ضروری است.
تبیین بیانات رهبر انقلاب
وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب، حضرت آیت الله خامنهای درباره گفتوگوی، ادیان افزود: از نظر رهبر جمهوری اسلامی ایران، هدف این گفتوگوها رسیدن به نقطه مشترک و ساختن جهانی بهتر است.
جعفری ملک با بیان این که رایزنی فرهنگی ایران در مانیل یکی از اعضای سازمان گفتوگوی ادیان کلیسای کاتولیک فیلیپین (یونی هارمونی مانیلا) بوده و گفتوگوی ادیان را پیگیری میکند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران که کشوری شیعی است، به صورت دورهای گفتوگوهای زیادی را با ادیان ابراهیمی و غیرابراهیمی انجام داده و اکنون خواستار حضور کلیسای کاتولیک فیلیپین در دور هفتم گفتوگوها در تهران است و امیدواریم این درخواست به زودی محقق شود.
تندیس تقوی، مسئول انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل نیز در ادامه سخنرانی کرد و گفت: به نام خداوندی که 124 هزار پیامبر همچون حضرت آدم، ابراهیم، نوح، حضرت عیسی مسیح(ع) و حضرت محمد(ص) خاتم پیامبران و پیامبر اسلام را برای هدایت ما انسانها فرستاد.
وی افزود: قرآن کریم 1400 سال قبل نازل شد؛ این کتاب کتاب صلح است و در آن آمده که ما شما را از یک پدر و مادر آفریدیم و فقط تقوا مایه برتری شماست.
تقوی با اشاره به اهداف مشترک اسلام و دیگر ادیان آسمانی تصریح کرد: «قرآن»، «تورات» و «انجیل» هر سه کتاب مقدس از خداوند بزرگ، برای نجات و رهایی انسان از گمراهی فرستاده شدهاند. پس باید مشترکاتی میان آنها وجود داشته باشد. نه تنها قرآن که آخرین کتاب آسمانی و نور است، بلکه سایر کتب آسمانی نیز نور هستند.
جایگاه ادیان در قرآن
وی تأکید کرد: قرآن، تورات و انجیل را هم نور معرفی کرده است و آیات 44 و 46 سوره مائده «إِنَّا أَنزَلْنَا التَّوْرَاةَ فِیهَا هُدًى وَ نُورٌ؛ ما تورات را که در آن رهنمود و روشنایى بود نازل کردیم»؛ «وَآتَیْنَاهُ الْإِنجِیلَ فِیهِ هُدًى وَنُورٌ؛ و به او انجیل را عطا کردیم که در آن، هدایت و نورى است» بر این مسئله اشاره دارد، زیرا این کتابها برنامه زندگی سعادتمندانه دنیا و آخرت انسانها بوده است. انسان هر چه بیشتر به قوانین کتابهای آسمانی عمل کند، سعادت و کامیابی او در دنیا و آخرت افزونتر میشود.
این بانوی ایرانی با اشاره به اعتقاد شیعیان به ظهور حضرت مهدی(عج) و بازگشت حضرت عیسی مسیح(ع) هنگام ظهور آن حضرت، گفت: ما مسلمانان شیعه بی صبرانه منتظر ظهور حضرت مهدی(عج) پسر پیامبرمان حضرت محمد(ص) و عیسی مسیح(ع) برای برقراری صلح در سراسر جهان هستیم.
در ادامه الدر اووِن (Elder Owen) از رهبران کلیسای مورمونهای فیلیپین با تأکید بر لزوم گفتوگوی ادیان گفت: همانگونه که رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد گفتوگو برای تأیید یا رد یک دین یا مذهب نیست، بلکه برای رسیدن به راه مشترک است و باید این گفتوگوها را ادامه دهیم.
سپس خواهر اوون(owen) همسر الدر اوون در سخنانی کوتاه بیان کرد: سخنان سرکار خانم تقوی همسر رایزن فرهنگی ایران درباره نگاه قرآن به ادیان و کتب آسمانی برایم بسیار روشنگرانه بود و اینکه همه ما به دنبال صداقت و درستی هستیم بسیار زیباست.
خواهر «ژوزفین گودِز»(Josephine Gudes) از کلیسای مسیحی منطقه جنوب فیلیپین نیز تأکید کرد: با توجه به شرایط کنونی فیلیپین، گفتوگوی میان ادیان از ضروریات همزیستی و رسیدن به صلح است. آنچه باید برای ما مهم باشد ضرورت چنین نشستهایی برای رسیدن به نقطه مشترک دینی است.
عکس یادگاری شرکتکنندگان
انتهای پیام