صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۹۴۳۸۶
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۳
یادداشت‌وارده/

گروه دانشگاه ــ عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در یادداشتی با تاکید بر نقش دانشگاه صنعت نفت آبادان در جریان ملی شدن صنعت نفت و اینکه این دانشکده بخشی از تاریخ نظری و عملی انقلاب و مکانی برای سخنرانی‌های رهبران انقلاب بوده است، گفت: اکنون بی‌توجه به این قدمت، این دانشکده قربانی برنامه جامع ادغام‌ها و انحلال‌ها است، گویی این بار هم نباید تاریخ برای ما سهمی نمادین در حفظ و ایجاد هویت داشته باشد.

رضا ماحوزی، عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، یادداشتی با عنوان «تلاش برای نجات دانشکده نفت آبادان (دانشگاه صنعت نفت فعلی)» نوشته و در اختیار خبرگزاری ایکنا قرار داده است که در ادامه از نظر شما می‌گذرد؛

انستیتوی فنی آبادان (AIT) یا آنچه که اندکی بعد به نام دانشکده نفت آبادان شناخته شد، قدمتی به درازای تاریخ آموزش عالی در ایران دارد و در سال ۱۳۱۸ و اندکی بعد از دانشگاه تهران تاسیس شد.

واقعیت آن است که جدی‌ترین نمونه ارتباط دانشگاه و صنعت در تمام تاریخ آموزش عالی ایران، دانشکده نفت آبادان است. دانشکده‌ای که این روز‌ها از هراس سلب هویت تاریخی‌اش و آمدن در مجموعه وزارت علوم، خویشتن را باخته و خود را در وضعیت انحلال می‌بیند. انحلالی که یک دهه پیش با سلب استقلال آن در آموزش به زبان انگلیسی و تمایل وزیر نفت فعلی به این واگذاری، قوت یافته است.

واقعیت آن است که دانشکده نفت آبادان که روزگاری محل رفت و آمد استادانی، چون هالیدی و دیگران با پرواز‌های مستقیم از لندن بود و با سختگیری‌های متعدد از جمله کنکور اختصاصی و تدریس و نگارش و گزارش به زبان انگلیسی و کارآموزی‌های متعدد در عرصه صنعت، نیاز صنعت پیرامون را برآورده می‌ساخت و در ماجرای ملی شدن صنعت نفت نقش‌های زیادی ایفا کرد و در دهه چهل و پنجاه، بخشی از تاریخ نظری و عملی انقلاب و مکانی برای سخنرانی‌های رهبران انقلاب بود، اینک بی‌توجه به تاریخ طولانی‌اش قربانی برنامه جامع ادغام‌ها و انحلال‌ها است، گویی این بار هم نباید تاریخ برای ما سهمی نمادین در حفظ و ایجاد هویت داشته باشد.

ساختمان‌های قدیمی، آزمایشگاه‌های مجهز، کلاس‌های مجهز به آزمایشگاه کلاسی و تاریک‌خانه، پالایشگاه بزرگ و تاریخی آبادان به‌عنوان مکان کارآموزی، دستگاه‌های آزمایشگاهی‌ای که در انگلستان با نام انستیتو و دانشکده آبادان ساخته و به دانشکده ارسال می‌شد و ده‌ها و صد‌ها وجه خاطره‌آمیز که همگی نمادی از توفیق قابل تقدیر در ارتباط میان آموزش عالی و جامعه است، ما را وا می‌دارد تا به پاس آن همه تاریخ و تلاش برای ارتقا ایران، بایستیم و به احترامش تشویقی مداوم داشته باشیم.

من که همین روز‌ها به بهانه نگارش تاریخ این دانشکده راهی آبادان شده بودم، حسرت خوردم از التفات کم به این تاریخ و استاندارد جهانی و در مقابل، اهتمام زیاده به یک‌دست کردن بروکراتیک تهرانی!

وزیر محترم علوم را به این وجه نمادین و البته کاملاً متفاوت دعوت می‌کنم و تقاضا دارم در این تلاش ارزشمند و ملی خود برای سامان دادن به آموزش عالی، که نام او را در تاریخ آموزش عالی ایران جاودانه خواهد ساخت، حساب دانشکده نفت آبادان (دانشگاه صنعت نفت فعلی) را از حساب بقیه مؤسسات آموزش عالی جدا کرده و تلاش کنند این دانشکده را بار دیگر به روز‌های اوج آن و خدمت حقیقی به صنعت نفت و ایران بازگردانند.

انتهای پیام