صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۶۰۶۸۴
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۱
رئیس انجمن اصول فقه:

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس انجمن اصول فقه با بیان اینکه تبیین درست بیانیه انقلاب، پاسخگوی بسیاری از شبهات امروز در مورد کمک به محور مقاومت است، تصریح کرد: انقلاب‌های مختلف دنیا مانند فرانسه و شوروی تبدیل به نظام شدند و اصل بر مبنای همان نظام استوار شد و نظام حاکم انقلابشان را در خودش فرو برد و فقط انقلاب اسلامی است که فراتر از یک نظام به انقلاب توجه شده و می‌شود.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدصادق محمدی، رئیس انجمن اصول فقه حوزه علمیه، 9 آذرماه در نشست علمی تخصصی بیانیه گام دوم انقلاب که در خبرگزاری رسا در قم برگزار شد، گفت: رسالت اصلی حوزه علمیه در قبال بیانیه، تبیین علمی جوانب و عرصه‌های متعدد آن است.

وی با بیان اینکه فرمایشات رهبری مدبرانه، هوشمندانه و راهبردی است، افزود: اگر توجه عمیقی به بیانیه بشود و از همه عرصه‌ها مورد نظر قرار بگیرد، خیلی از مسائل و مشکلات جامعه حل خواهد شد.

حجت‌الاسلام محمدی افزود: حتی اگر توجه ویژه به بیانیه می‌شد و به سه اصل عزت، حکمت و مصلحت اهتمام شده بود بحران اخیر ایجاد نمی‌شد.

رئیس انجمن اصول فقه حوزه علمیه با بیان اینکه بنده 25 عنوان در بیانیه را انتخاب کرده‌ام، افزود: عدم تحجر و اصول‌گرایی، مدیریت جهادی و پیشرفت، توسعه و عدالت، تجربه و جوان‌گرایی از جمله این مقولات است و هر کدام طلب می‌کند تا در یک جلسه و یا در دروس حوزه بحث شود.

وی تأکید کرد: اگر در حوزه و دانشگاه این بیانیه تبیین و کارگاه‌ها و جلسات متعدد علمی برای آن ایجاد شود برای حوزه و نظام خیلی مؤثر خواهد بود.

محمدی با اشاره به تعبیر انقلاب «فرانظام» تصریح کرد: انقلاب‌های مختلف دنیا مانند فرانسه و شوروی تبدیل به نظام شدند و اصل بر مبنای همان نظام استوار شد و نظام حاکم انقلابشان را در خودش فرو برد و دیگر خبری از اهداف انقلاب نبود و فقط انقلاب اسلامی است که فراتر از یک نظام به انقلاب توجه شده و می‌شود.

محمدی بیان کرد: انقلاب نظام را در خود نهفته و فرانظام است؛ نظامی که فراحکومتی است؛ نظام وسیله‌ای برای اجرا شدن اهداف بلند انقلاب است و سیاق بیانیه از ابتدا تا انتها این است که انقلاب ما فرانظام است، همچنین رهبری ابتدای بیانیه را با تمدن‌سازی شروع فرموده و در انتها سبک زندگی را تبیین کردند؛ یعنی انقلاب فرانظام است و با تمدن اسلامی سبک جدیدی از زندگی را ارائه خواهد داد.

رئیس انجمن اصول فقه حوزه علمیه با تأکید بر تبیین فقاهتی بیانیه اضافه کرد: غایت رسالت انبیاء براساس آیات شریفه فراتر از حکومت است؛ از جمله قرآن  شریف فرموده است: «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنْزَلْنَا الْحَدِيدَ فِيهِ بَأْسٌ شَدِيدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَيْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيزٌ»(حدید/25) و «الر كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ(ابراهیم/1) یا در روایت آمده است: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلَاقِ»؛ از این رو این آیات و روایات نشان می‌دهد انقلاب در مسیر درستی در حرکت است.

محمدی با اشاره به فرازهایی از نهج‌البلاغه اظهار کرد: حکومت امام علی(ع) فراتر از چیزی است که در حکومت‌های حتی اسما عدالتخواه وجود دارد؛ ایشان در خطبه ۳۳ فرموده است: «وَ اللَّهِ لَهِيَ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ إِمْرَتِكُمْ إِلَّا أَنْ أُقِيمَ حَقّاً أَوْ أَدْفَعَ بَاطِلًا ثُمَّ خَرَجَ فَخَطَبَ النَّاسَ» یا فرمودند که اگر حضور مردم و عهدی که خدا از عالمان گرفته نبود حکومت را رها می‌کردمِ.

محمدی با بیان اینکه همچنین قاعده نفی سبیل از دیگر استنادات مؤید این نوع نگاه است و بر بحث فراتر از حکومت تاکید فرموده است، افزود: همچنین قاعده نفی سلطه براساس «الاسلام یعلوا و لا یعلی علیه» مؤید این مطلب است.

استاد سطح خارج حوزه بیان کرد: مبنای حکومت حضرت حجت هم فرا نظام و حکومت است و در یک نظام خاص خلاصه نمی‌شود و تعبیر « لِيُظهِرَهُ عَلَى الدّينِ كُلِّهِ»(توبه/33) ... مؤید این است که سیطره تمدن و فرهنگ دین مبین اسلام بر همه ادیان وجود خواهد داشت.

محمدی اظهار کرد: در روایت بیان شده که علم و دانش 27 حرف است و دو حرف آن تا زمان ظهور کشف شده و مابقی در دوره امام نمایان می‌شود؛ این روایت نشانگر همین مطلب است.

وی افزود: روح اساسی بیانیه گام دوم این است که مردم، انقلابی را به رهبری امام(ره) انجام دادند و به واسطه رهبری مقام معظم رهبری به صورت بسیار حکیمانه تثبیت شده و امروز طبق بیانیه انقلاب باید دنبال صدور اهداف بلند آن باشیم و به نظر می‌رسد که اگر ما همین یک جهت بیانیه را خوب تبیین کنیم خیلی از شبهات برطرف می‌شود.

وی تأکید کرد: اگر بیانیه به خوبی تبیین شود سؤالاتی از این دست که ما چرا به مردم سوریه، عراق و لبنان و ... کمک می‌کنیم، هم پاسخ داده خواهد شد و شبهات برطرف می‌شود، زیرا انقلاب ما فرانظام است.

انتهای پیام