ظهیری بیان کرد: امام در سخن دیگری فرمودند که «جهل به فضائل از بدترین و قبیحترین رذائل است؛» اینجاست که زیبایی بیانیه گام دوم انقلاب روشن میشود؛ ایشان معنویت و اخلاق را جهتدهنده حرکتها و نیاز اصلی جامعه میدانند و در بیانیه تأکید دارند که بودن اخلاق و معنویت، محیط زندگی را حتی با کمبودهای مادی بهشت میسازد و نبود آن، حتی با رفاه مادی، زندگی را جهنم میکند.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه تصریح کرد: عدالت حتی برای مردم لائیک و بیاعتقاد به معاد و قیامت هم اصلی ضروری در فرمایش امام علی(ع) است؛ ایشان فرمودند که اگر همه بشریت امیدی به بهشت نداشته و خشیتی از آتش جهنم و اعتقاد به ثواب نداشتند، سزاوار بود که مکارم اخلاق را بطلبیم و برای آن کند و کاو کنیم، زیرا ابزار نجات بشر است؛ امروز ریشه همه مشکلات دنیا به کمبود و نبود اخلاق باز میگردد.
ظهیری اضافه کرد: پیشرفتهای جامعه اگر در تمامی ابعاد، همگام با تقویت اخلاق در جامعه نباشد، جواب نخواهد داد و آرامش به جامعه نمیآورد؛ همه این ابزارها در مسیر آرامش بشر است. پزشکی در سطح بالا و رشد خیرهکننده صنعت و علم آسایش میآورد، ولی آرامش نمیآورد.
عضو استفتائات دفتر مقام معظم رهبری در قم اظهار کرد: بزرگترین خدمت فرهنگی به بشریت و جامعه اسلامی این است که همه نهادها، دست اندرکاران، دولتمردان و ... پشت به پشت هم برنامهای در مسیر عملی کردن پیام رهبر فرزانه انقلاب تدوین کنند. باید بیانیه متن درسی در حوزه و دانشگاه شود و همه با استخراج محتوا، آن را به منصه عمل و ظهور برسانند.
وی تأکید کرد: باید ساز و کاری ایجاد کنیم که آحاد جامعه به این مرحله از درک، فهم و باور و بلوغ ارزشخواهی برسند که اهمیت اخلاق و ارزشها را بفهمند. بانوان بفهمند که اگر بر حجاب تأکید میشود، به نفع خود آنان است.
ظهیری با اشاره به حقیقت اخلاق بیان کرد: حقیقت اخلاق در تعبیر ارباب سیر و سلوک، پیراستن و آراستن است؛ پیراستن رذائل و آراسته شدن به فضائل؛ امام علی(ع) فرمودند عارف و متخلق به اخلاق کسی است که اخلاقش او را از همه وابستگیها برهاند و آزاد کند.
استاد حوزه با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر نقاط عملی اخلاق تأکید کردهاند، افزود: ایشان اخلاص، خیرخواهی، گذشت، راستگویی و اعتماد به نفس را از مصادیق اخلاق میدانند.
ظهیری تصریح کرد: همگامی و همپایی همه دولتمردان و مسئولان در تحقق این بیانیه منجر به عملی شدن آن در جامعه خواهد شد وگرنه هرچند برنامههای اخلاقی و خانوادگی و ...زیادی در رسانهها و منابر داشته باشیم، ثمر چندانی نخواهد داشت، چون گاهی یک جمله و عمل یک دولتمرد، نتیجه تبلیغ دینی افراد زیادی را از بین میبرد.
وی تأکید کرد: باید ارزش انس با قرآن و رعایت اخلاق را در جامعه نهادینه کنیم.