وی در ادامه این پیام آورده است: حوزه قم که امروز پایگاه سترگ علم، فقاهت و تحقیقات اسلامی است در تکریم و تکامل خود وامدار آیتالله مؤسس و استادان برجستهای چون آیتالله بروجردی و محقق داماد است. بیشک عنوان آموزگار فقاهت، برازنده آن فقیه راحل است که تربیت علمی و روحی شاگردان و تمرکز بر تدریس و موشکافی در آیات قرآن و روایات از ویژگیهای اخلاقی و علمی بود.
آیتالله محقق داماد گرچه مرجع تقلید نبود ولی مرجع تحقیق بود و کرسی تدریسش مجمع فضلای زرشناس حوزه علمیه بود؛ رویکرد عقلمدار به علم اصول و ارجاع نظاممند به عرف در موضوعات احکام و توجه به جنبه مقدمی اصول از جمله مبانی تأثیرگذاری این استاد فرزانه بود.
روش ویژه وی در تدریس فقه که بیش از حد معمول مباحث را گسترده و همه احتمالات و نظرات و حتی آرای دیگر مذاهب را مطرح و جمعبندی و با دقت تمام نظر مختار را بیان مینمود به حق مجتهدپرور بود.
گرچه او دست به تألیف نبرد، ولی شاگردانی پرورش داد که ستارگان آسمان مرجعیت و فقاهت شیعه هستند و تقریرات دروس ایشان از آثار ماندگار علمی آن بزرگوار است؛ عمر پربرکت آن استاد متأسفانه کوتاه بود، اما خوشبختانه در خدمات شاگردان برجسته ایشان، که برخی سکاندار مرجعیت امروز هستند و دو فرزند برومندش که وارثان و حافظان شایسته پدر و چهرههای روشنگر حوزه و دانشگاه هستند، حیات و تداوم یافته است.
انتهای پیام