صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۸۳۱۶۵
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۲

برخلاف تصور عموم مردم، هنگامی که انسان در حق مستمندی نیکی می‌کند، آن مستند است که خیّر را یاری می‌کند و توشه او را تا قیامت برایش می‌برد و در جایی که خیر محتاج‌ترین است به او بازمی‌گرداند.

به گزارش ایکنا، در وصف خوبی و احسان صدها کتاب در فرهنگ‌ها و ملل مختلف نوشته شده و هزاران نفر طی قرن‌های متمادی میلیاردها انسان‌ را به خوبی و خیرات دعوت کرده‌ و میلیون‌ها خیّر با منت یا بی‌منت خوبی و کرم و احسان کرده‌اند، اما در میان این هزاران توصیه‌کننده به خیر و احسان، حضرت علی(ع) با چند جمله کوتاه حق مطلب خیر و احسان را تا ابد ادا کرده‌اند.

آن حضرت در بازگشت از جنگ صفین نامه‌ای خطاب به فرزندشان امام حسن(ع) نوشتند و در بخشی از این نامه حقیقتی را که با خیر و نیکی نصیب خیّر می‌شود بیان کردند. حضرت علی(ع) در بخشی از نامه خود خطاب به امام حسن(ع) می‌فرمایند:

«بدان راهى پر مشقّت و بس طولانى در پيش روى دارى و در اين راه بدون كوشش بايسته و تلاش فراوان و اندازه‌گيرى زاد و توشه و سبک كردن بار گناه موفق نخواهى بود. بيش از تحمل خود بار مسئوليت‏‌ها بر دوش منه كه سنگينى آن براى تو عذاب‌آور است.

اگر مستمندى را ديدى كه توشه‏‌ات را تا قيامت مى‏‌برد و فردا كه به آن نياز دارى به تو باز مى‏‌گرداند، كمک او را غنيمت بشمار و زاد و توشه را بر دوش او بگذار و اگر قدرت مالى دارى بيشتر انفاق كن و همراه او بفرست، زيرا ممكن است روزى در رستاخيز در جستجوى چنين فردى باشى و او را نيابى.

به هنگام بى‏‌نيازى اگر كسى از تو وام خواهد غنيمت بشمار تا در روز سختى و تنگدستى به تو بازگرداند. بدان كه در پيش روى تو گردنه‏‌هاى صعب‌العبورى وجود دارد كه حال سبكباران به مراتب بهتر از سنگين باران است و آن كه كند رود حالش بدتر از شتاب‌گيرنده مى‏‌باشد و سرانجام حركت بهشت و يا دوزخ خواهد بود. پس براى خويش قبل از رسيدن به آخرت وسایلى مهيا ساز و جايگاه خود را پيش از آمدنت آماده كن، زيرا پس از مرگ، عذرى پذيرفته نمى‏‌شود و راه بازگشتى وجود ندارد.»

منبع: بخشی از نامه 31 نهج‌البلاغه

انتهای پیام