صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۱۳۳۵۶
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۳

مرکز ملک عبدالعزیز عربستان سندی از نخستین بانوی مسلمان بریتانیایی را، که سال‌ها پیش به حج مشرف شد، منتشر کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از الیوم السابع، این سند در صفحه توئیتر مرکز ملک عبدالعزیز منتشر شد و تصویری از حج‌گزاری نخستین بانوی مسلمان انگلیسی است که از جده به دفتر رویترز در قاهره فرستاده شده است.

این بانوی بریتانیایی «ایوِلین کابولد»(Evelyn Cobbold) نام دارد و در سال 1933 از شهر «ادینبرو»(ادینبرا) ـ دومین شهر بزرگ و پایتخت اسکاتلند امروزی ـ‌ به حج مشرف شد.

ایولین کابولد(بعدها زینب) یکی از آخرین اشراف‌زادگان ویکتوریایی بود که مسلمان شد. در سال 1867 در اسکاتلند به دنیا آمد و بانویی ورزشکار بود.

او در 65 سالگی تغییر مذهبش را اعلام کرد و نخستین زن غربی بود که اعمال حج را به‌ جا آورد. او تجربه سفرش به مکه را در کتابی پرفروش به نام «Pilgrimage to Mecca: زیارت مکه» به رشته تحریر درآورد.

زینب کابولد در لباس احرام 

هنگامی که در سال 1963 در 96 سالگی درگذشت، بنابر وصیتش او را در اسکاتلند به خاک سپردند. روی سنگ قبرش نوشته شده است: «الله نور السماوات والارض».

او بیشتر دوره کودکی‌اش را در الجزیره و قاهره گذراند و با دایه‌های مسلمان بزرگ شد. بعدها نوشت که چگونه از زمانی که به یاد می‌آورد، احساس مسلمانی می‌کرده است، اما نخستین‌بار تصمیم گرفت که این عقیده را در دیداری شخصی با پاپ علنی کند. او این ماجرا را در کتاب خود، زیارت مکه، بازگو کرده است: «چندین سال گذشت، تا اینکه یک بار بر حسب تصادف با چندین دوست ایتالیایی در رم بودم. میزبان از من پرسید که آیا مایلم با پاپ دیدار کنم. من هیجان‌زده شده بودم. هنگامی که پاپ خطاب به من پرسید که آیا من کاتولیک هستم، برای لحظاتی جا خوردم و سپس جواب دادم که من مسلمانم. نمی‌دانم چه نیرویی بر من غلبه کرده بود، زیرا سال‌ها بود که به اسلام فکر نکرده بودم. جرقه‌ای زده شد و مصمم شدم تا درباره ایمان و مذهب مطالعه کنم».

انتهای پیام