صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۱۹۱۰۹
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۸

حجت‌الاسلام سعدی گفت: آنچه که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که هر چه ارزش فرد در جامعه و از نظر فرهنگی بیشتر و دارای مقام بالاتری باشد حرمتش بیشتر باید نگاه داشته شود. امام معصوم که فرزند پیغمبر و ذخیره‌الله برای بشریت است و دین در او مجسم می‌شود چه حرمتی باید پیش خدا داشته باشد؟ آیه شریفه «وَلَا تَقْتُلُوا» یعنی نکشید آن هم با این نهی صریح مؤکد را خداوند برای حرمت گذاشته است. یعنی نفس را نکشید. نفس محترمه، محترم است. محترمه یعنی دارای حریم. یعنی دارای ارزش.

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام سعید سعدی، مدرس حوزه و دانشگاه و مدير مؤسسه حقوق و قضای اسلامی اهواز در ادامه مباحث مربوط به موضوع «آیات قرآن کریم مرتبط با اهل‌بیت علیه‌السلام و امام حسین(ع)» با اشاره به آیه ۳۳ سوره اسرا «وَلَا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ وَمَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا فَلَا يُسْرِفْ فِي الْقَتْلِ إِنَّهُ كَانَ مَنْصُورًا»؛ «و نفسى را كه خداوند حرام كرده است جز به حق مكشيد و هر كس مظلوم كشته شود به سرپرست وى قدرتى داده‏ ايم پس [او] نبايد در قتل زياده‏ روى كند زيرا او [از طرف شرع] يارى شده است.» اظهار کرد: خداوند در این آیه به بعضی از حرمت‌ها اشاره می‌کند که باید رعایت شوند.
وی ادامه داد: یکی از این حریم‌هایی که باید رعایت شود نفس انسان مؤمن است؛ انسان مؤمن را بدون دلیل نمی‌شود کشت. اینکه فردی می‌آید و آدم می‌کشد و هر کاری دلش می‌خواهد انجام می‌دهد با فرهنگ قرآنی هماهنگ نیست. این آیات اشاره به همین نکته دارد.
سعدی افزود: بعد از اینکه خداوند در این آیات(33 و 34 سوره اسرا) نعمت‌ها را بیان می‌کند یکسری دستورالعمل‌ها را بیان می‌کند که برای بهتر شدن زندگی است. یکی از این مطالب این است که باید حرمت جان افراد را نگه داشت. گاهی اوقات ملاحظه می‌شود در برخی از امور خیلی سریع دست به قتل می‌زنند یا حصر فیزیکی می‌کنند. گاهی اوقات مطالبی تحت عنوان قتل ناموسی پیش می‌آید قرآن به شکل کلی این مسئله را ممنوع کرده است.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: آنچه که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که هر چه ارزش فرد در جامعه و از نظر فرهنگی بیشتر و دارای مقام بالاتری باشد حرمتش بیشتر باید نگاه داشته شود. امام معصوم که فرزند پیغمبر و ذخیره‌الله برای بشریت است و دین در او مجسم می‌شود چه حرمتی باید پیش خدا داشته باشد؟ آیه شریفه «وَلَا تَقْتُلُوا» یعنی نکشید آن هم با این نهی صریح مؤکد را خداوند برای حرمت گذاشته است. یعنی نفس را نکشید. نفس محترمه، محترم است. محترمه یعنی دارای حریم. یعنی دارای ارزش. چه‌جور می‌شود بعضی‌ها به خودشان اجازه می‌دهند که دست به شمشیر ببرند و فرزند پیغمبر را بکشند؟ چگونه می‌شود که افرادی و اشخاصی که تحت عناوین واهی و پوشالی به نام دین شمشیر بر علیه دین مجسم بکشند؟ حال اینکه اینجا حداقل قضیه این است که حضرت اباعبدالله الحسین دارای نفس محترمه است. لذا یکی از آیاتی که به مظلومیت امام حسین(ع) استدلال می شود همین آیه است.
 
 
 
 

فیلمبردار: محمد محمدعلی‌پور

تهیه و تدوین: گروه چندرسانه‌ای ایکنا خوزستان

انتهای پیام