صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۸۴۹۹۲
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۲
گزارش ایکنا از سی‌ونهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان کشور؛

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تربیت در فضای حقیقی انجام می‌گیرد، گفت: همه تلاش‌ها درخصوص تحقق جنبه تربیتی مسابقات قرآن دانش‌آموزی به‌شیوه مجازی صورت گرفته است.

سی‌ونهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان در دومین سال شیوع کرونا، تجربه برگزاری این دوره از مسابقات به شیوه مجازی را از 26 تیرماه در مشهد آغاز کرده که البته بخش داوری به‌صورت حضوری در سه سالن در حال اجرا است، این در حالی است که در سال‌های قبل از شیوع کرونا، با آغاز این مسابقات در بخش دانش‌آموزی شور و نشاط خاصی در فضای مسابقات حاکم بود.

این روزها صندلی‌های سالن‌ها تهی از مستمع و سن‌ها خالی از شرکت‌کننده است، جای شرکت‌کنندگان با یک مانیتور پر شده و دیگر از صدای تشویق مستمعان در سالن که معنویت خاصی به فضا می‌بخشید، خبری نیست، بر همین اساس، ایکنای خراسان رضوی گزارشی از سی‌ونهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان سراسر کشور تهیه کرده تا کم و کیف این دوره از مسابقات را از مسئولان برگزار کننده جویا شود.

محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با ایکنا، در خصوص تأثیر تربیتی مسابقات قرآن بر دانش‌آموزان، اظهار کرد: بارها و بارها تأکید موکد داشتیم که تربیت در فضای حقیقی انجام می‌گیرد و همه اعتقادمان این است که رخ در رخ و چهره به چهره با دانش‌آموزان در ارتباط باشیم. در حال حاضر، شرایط خاص شیوع ویروس کرونا و تهدیدی که سلامت جامعه جهانی را در برگرفته است، مسابقات در حالت مجازی و غیرحضوری برگزار می‌شود.

کرونا مسابقات قرآن را به خانه دانش‌آموزان انتقال داد

وی ابراز کرد: هرچند این دوران و این شرایط از یک سو تهدید بود، اما این تهدید در واقع فرصتی ایجاد کرد که مسابقات به خانه دانش‌آموزان انتقال یافت و آنها در خانه مسابقات را دنبال می‌کنند.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: در این شرایط، متسابقان در فضای امن خانه، فیلم تلاوت، فن خطابه، کنفرانس و سایر رشته‌های این دوره از مسابقات را تهیه و آثار خود را ارسال می‌کنند، این خود یک مزیت است که مسابقات به خانه دانش‌آموزان ورود کرده و اولیا دانش‌آموزان نیز در جریان مسابقات قرار دارند.

مسیب‌زاده بیان کرد: زیارت نیابتی از جمله مواردی است که برای دانش‌آموزان فراهم شده و آن‌ها می‌توانند از طریق فضای مجازی به زیارت حرم مطهر رضوی مشرف شده و ارتباط قلبی با تربت مطهر رضوی پیدا کنند، ضمن اینکه بازدید فضاهای توریستی و دیدنی مشهد نیز از این طریق فراهم است.

وی تصریح کرد: ارسال بسته‌های متبرک به درب منزل دانش‌آموزان نیز در این راستا انجام می‌شود و همه تلاش‌ها درخصوص تحقق جنبه تربیتی مسابقات به شیوه مجازی صورت گرفته و امیدواریم که در شرایط غیرکرونایی، بار دیگر شاهد برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز با حضور پر نشاط دانش‌آموزان، شرکت‌کنندگان و حضار باشیم.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در خصوص ایجاد فضای عادلانه در بحث داوری‌های این دوره از مسابقات بیان کرد: بدون هیچ شکی و به ضرس قاطع می‌گویم هیچ تقلبی در جریان برگزاری مسابقات قرآن دانش‌آموزی گزارش نشده است، چرا که دانش‌آموزان در این رقابت‌ها، افرادی سرآمد و متخلق به اخلاق اسلامی هستند، ضمن اینکه انتخاب بهترین داورها و انتخاب شیوه‌های مناسب برای اینکه عدالت حاکم بر مسابقات را رقم بزند، مدنظر قرار گرفته شده و از طریق شبکه شاد، ناظرین در استان‌ها و فضاهای دیگر مجازی این اتفاق رقم خورده است و همه این موارد به یک قضاوت عادلانه کمک خواهد کرد.

مسیب‌زاده تصریح کرد: مقام معظم رهبری، بارها بر این امر تأکید داشتند و در موضوع اهمیت فضای مجازی فرمودند اگر رهبری کشور را بر عهده نداشتم، به‌طور حتم مسئول فضای مجازی کشور می‌شدم و در جایی فرمودند ذکر بعد از تعقیبات نماز، پرداختن به امر فرهنگی در فضای مجازی است، لذا این تأکیدات وظیفه ما را در برابر اجرای منویات رهبری سنگین‌تر می‌کند که فضای مجازی را دریابیم، هرچند با بازگشت به شرایط عادی مسابقات حضوری برگزار خواهد شد، اما از فضای مجازی به نحو شایسته استفاده خواهد شد.

تربیت، اولویت اول مسابقات قرآن دانش آموزی است

در ادامه احمد حاجی‌شریف، مسئول کمیته فنی ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن، در گفت‌وگو با ایکنا، بیان کرد: کرونا اگرچه خوشایند نیست، اما آوردهای خوبی داشت که یکی از آنها، برپایی مسابقات به‌صورت غیرحضوری بود که البته داوری در این خصوص به خوبی انجام شد.

وی ادامه داد: اگر این مسابقات قرار بود به‌صورت حضوری برگزار شود، برای نمونه در بخش دختران حداقل 600 نفر باید در این اردوگاه حضور پیدا می‌کردند، اما در این شرایط بخشی از مسابقات غیرحضوری و در قالب فضای مجازی اما داوری به‌صورت حضوری در حال انجام است.

مسئول کمیته فنی ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن اظهار کرد: برگزاری مسابقات حضوری قرآن به‌ویژه در آموزش و پرورش، بیشتر جنبه تربیتی دارد تا رقابتی و هدف این است که نوجوانان دور هم جمع شوند و تربیت لازم به آنان آموزش داده شود که در این راستا آموزش و پرورش به خوبی عمل کرده است.

حاجی‌شریف تصریح کرد: روند ضبط و فیلمبرداری در استان‌ها پیگیری می‌شود و با حضور کارشناس در محل اداره شهرستان متسابقان به ارائه می‌پردازند، در خصوص نظردهی با توجه به انتخاب داوران برجسته و انتخاب شیوه‌های دریافت آثار حقی از دانش‌آموزان شرکت‌کننده ضایع نخواهد شد. در آموزش و پرورش اقداماتی انجام شده تا در فضای مجازی نیز جنبه تربیتی مسابقات حفظ شود و در این راستا فضاسازی در شبکه شاد انجام شده است.

برگزاری اختتامیه مسابقات قرآن کشوری همزمان با دوم مرداد

در ادامه علی مهدوی‌خواه، رئیس اداره امور قرآن، عترت و نماز اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: سی و نهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزی در مرحله نهایی کشوری در دو بخش آوایی و پژوهشی است که بخش آوایی به میزبانی مشهد در حال برگزاری است.

وی افزود: این دوره از مسابقات با توجه به شیوع کرونا به شیوه مجازی و از طریق ارتباط تصویری زنده در بخش آوایی شامل رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ عمومی، حفظ 5، 10، 20 جزء و حفظ کل قرآن، در بخش مشترک و اذان و مداحی ویژه پسران در حال اجرا است.

رئیس اداره امور قرآن، عترت و نماز اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: بخش پژوهشی مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان در مرحله کشوری شامل رشته‌های نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، انشای نماز، مفاهیم و احکام است که در مردادماه و به میزبانی آموزش و پرورش استان سمنان برگزار می‌شود.

مهدوی‌خواه تصریح کرد: در بخش آوایی 1452 دانش‌آموز در همه رشته‌های مسابقات شرکت کردند که آثار این تعداد از شرکت‌کنندگان بررسی شد که مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات از اول تیرماه آغاز و تا 20 تیرماه ادامه یافت و از هر استان، 44 نفر به تفکیک 19دختر و 25 پسر، در 9 رشته به نمایندگی از همه دانش‎آموزان اقدام به ارسال آثار خود در شبکه شاد کردند و آثار پس از داوری به مرحله نهایی راه یافت.

اعلام 240 برگزیده در سی‎ونهمین دوره مسابقات قرآن دانش‎آموزی

وی ابراز کرد: از تعداد 44 نفر شرکت کننده در هر استان، 8 نفر به‌صورت مستقیم و 2 نفر به صورت غیرمستقیم و از سوی آراء مردمی از طریق شبکه شاد انتخابات انجام شد و بیش از 360 هزار نفر در این نظرسنجی شرکت کردند و براساس کیفیت اجرا، به مرحله نهایی راه یافتند و در مجموع 330 نفر از سراسر کشور از روز شنبه 26 تیرماه، رقابت خود را آغاز کرده‌اند.

رئیس اداره امور قرآن، عترت و نماز اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی اضافه کرد: سی‌ونهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان، در مرحله نهایی کشوری 26 تیرماه آغاز و تا 31 همین ماه، در دو بخش پسران و دختران و در قالب 9 رشته در محل اردوگاه آموزشی و تربیتی ثامن‌الحجج مشهد از طریق فضای مجازی و در قالب ارتباط تصویری زنده، شبکه شاد، فایل صوتی ضبط شده و اسکای روم دریافت و با حضور داوران برجسته ملی در سه سالن آماده شده، در حال برگزاری است.

مهدوی‌خواه اظهار کرد: اختتامیه سی‌ونهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان سراسر کشور، دوم مردادماه برگزار و در شبکه قرآن پخش خواهد شد که در مجموع 240 نفر حائز رتبه‌های اول تا پنجم خواهند بود که در اختتامیه اسامی برگزیدگان با اهدای هدایایی اعلام خواهد شد.

انتهای پیام