صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۹۱۶۰۶
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۴
در راستای جلوگیری از شیوع کرونا؛

آئین مذهبی «چهل منبر» در سوگ امام حسین(ع) یکی از ۱۲ آئین عاشورایی گیلان است که به شماره ۴۱۵ به‌عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است که امسال به‌دلیل شیوع کرونا و قرار گرفتن شهر لاهیجان در وضعیت قرمز برگزار نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، این آئین که ریشه در دوران صفویه دارد هرساله در شب عاشورای حسینی بعد از اذان مغرب با حضور اهالی و بازدیدکنندگانی از سراسر کشور در محله‌های قدیمی لاهیجان برگزار می‌شود.

در این شب خانه‌هایی که در طی سال گذشته مراسم روضه برپا کرده بودند یا نذر داشتند، منبر آن را در جلوی خانه قرار داده و مقداری برنج، مجمری از آتش و دو ظرف خالی کنارش می‌گذارند و میزی در کنار آتش قرار می‌دهند؛ طبق رسوم گذشته آش نذری و شیر و مخصوصا آب نخود در ظرف‌های مناسب ریخته و روی میز می‌چینند تا تقدیم عزاداران یا بازدیدکنندگان کنند.

پس از تاریکی هوا، حاجتمندان با ۴۰ شمع مخصوص رشته‌ای و ۴۰ دانه خرما از ۴۰ عدد از این منبرها می‌گذرند، در هر یک شمعی روشن می‌کنند، دانه‌ای خرما بر آن می‌گذارند و مشتی برنج از آن برداشته و برای ادای حاجتشان دعا می‌کنند.

این مراسم سنتی از سال‌ها پیش در لاهیجان مرسوم بوده و به جهت جلوگیری از کرونا و حفظ سلامت همشهریان و احترام به کادر درمان، امسال نیز مانند سال گذشته برگزار نمی‌شود.

فاطمه گلشاهی
انتهای پیام