صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۱۴۶۱۶
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۱
عبدالکریم بهجت‌پور:

حجت‌الاسلام بهجت‌پور، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه حوزه خواهران نمی‌تواند مسئولیت‌های مرتبط با زنان و خانواده را به گردن نهادهای دیگر بیندازد، گفت: نمی‌توانیم پدیده طلاق را ببینیم، کندی فرزندآوری و ازدواج را ببینیم و انحرافات فضای مجازی را مشاهده کنیم و مسئولیت را صرفا بر دوش دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی بگذاریم.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت‌پور، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران، امروز 29 آبان ماه در مراسم افتتاحیه دفتر نمایندگی مرکز مدیریت حوزه خواهران در تهران، گفت: حوزه‌های علمیه خواهران با محور قرار دادن خانواده و مسائل زن و خانواده، فاصله و امتیاز خود را حتی نسبت به حوزه‌های علمیه برادران نشان می‌دهند و همین مسئله، دلیل توجه ویژه مقام معظم رهبری و امام راحل به این حوزه‌ها و تاسیس مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران است.

وی افزود: در اساسنامه مرکز مدیریت حوزه، چند هدف برای این حوزه تعریف شده است؛ از جمله اینکه طلاب باید در عرصه مسائل زن و خانواده توانمند شوند، طلاب حوزه باید هدایتگر دینی جامعه و پاسخگو به نیازهای دینی مردم باشند، طلاب باید در تحولات و نظامات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تاثیرگذار و همسو با انقلاب باشند و همه اینها نگاه دوراندیشانه و آینده‌نگرانه نسبت به ظرفیت بانوان را مورد تاکید قرار می‌دهد.

بهجت‌پور تصریح کرد: امام خمینی(ره) می‌فرمودند که زنان نیمی از جامعه هستند و بر نیم دیگر مؤثرند، این سخنان شعار نیست بلکه نگاه دقیق و راهبردی به زنان است زیرا زنان ظرفیت‌های خاموش را روشن و به حرکت در می‌آورند؛ شاید خود ما در حوزه خواهران به این ظرفیت توجه نکردیم، چنانچه امام و رهبری به آن توجه داشته و بر آن تاکید کردند.

استاد حوزه علمیه گفت: توجه شایسته به حوزه‌های علمیه خواهران از افتخارات نظام اسلامی است و در این راستا با راه‌اندازی شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران، دستگاه مستقلی تاسیس شد و این نشانگر امیدی است که به این شجره طیبه به منظور تحقق اهداف نظام مقدس اسلام وجود دارد.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: حوزه خواهران در 28 استان کشور، دفاتر استانی دارد و 74 مدرسه در تهران داریم ولی حضور در فعالیت‌های ملی و حتی بین‌المللی را باید در تهران تعقیب می‌کردیم، زیرا نمی‌شود در مرکز نباشیم و نقش خواهران را در عرصه زنان و خانواده و فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی تنظیم و تسهیل کنیم، به همین دلیل نمایندگی مرکز مدیریت حوزه خواهران در تهران تاسیس می‌شود.

بهجت پور در ادامه گفت: در حدود دو سال اخیر چند بار امکان‌سنجی، ظرفیت‌سنجی و نگاهمان را واقعی کرده و با نگاه کارشناسی این دفتر را تاسیس کردیم. البته باید توجه کنیم حوزه علمیه نهادی مردمی است و ما در ارتباطی که با دستگاه‌های رسمی می‌گیریم از خاستگاه خودمان فاصله نمی‌گیریم بلکه در پرتو آن این پایگاه مردمی را تقویت می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در افق 1404 باید یک مرکز تخصصی تربیت زن و خانواده برای پاسخگویی به همه نیازهای دینی زنان و مردان در باب نظام خانواده و زنان داشته باشیم. حضور مرکز مدیریت در کانون کشور و درگیرشدن با مسائل کانونی و متغیراتی که باعث می‌شود نظام خانواده و مسائل زن تغییر کند در گرو تعاملات و ارتباطات کارشناسانه است. اگر در کانون مسائل و تحلیل‌های پیچیده نباشیم قدرت پیش‌بینی حوادث آینده را نداریم و راه حل‌ها هم مناسب شرایط پیچیده نخواهد بود.

مدیر حوزه خواهران اظهار کرد: دستگاه‌های دینی وقتی اثرگذار هستند که پا به پای متغیرات مسائل، نقش خود را ایفا کنند، درک روشنی از آن داشته باشند و متناسب با آن پاسخ دهند و این نمایندگی ایجاد فرصت برای طلاب و دستگاه‌ها برای نمایان شدن چهره تخصصی و علمی حوزه خواهران است.

نمی‌توان مسئولیت‌ها را به گردن نهادها انداخت

صاحب تفسیر همگام با وحی گفت: حوزه باید درگیر مسائل مهمی که امروز در کشور با آن مواجهیم بشود، نمی‌توان پدیده طلاق را ببینیم، کندی فرزندآوری و ازدواج را ببینیم و انحرافات فضای مجازی را مشاهده کنیم و مسئولیت را صرفا بر دوش دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی بگذاریم و حتما از حوزه‌های علمیه چنین انتظاری وجود دارد که وارد این عرصه شود.

وی اضافه کرد: اسلام آنچنان قوی است که برای حل هیچ مسئله‌ای به بن‌بست نمی‌رسد و اگر مشکلاتی در کشور هست به خاطر ساز و کارها و عدم تدبیر است و ربطی به ناکارآمدی دین ندارد، چطور پیامبر(ص) در محیط جاهلانه و شرک‌زده که دختران را با قساوت، زنده به گور می‌کردند فضایی ساخت که به زنان نقش ولایت داد؛ دختری که ارزش نداشت به اینجا رسید و ایشان در طول 23 سال ده‌ها مسئله را حل کردند و جایگاه منطقه آشوب‌زده حجاز و مصر و یمن را زیر چتر خود قرار داد.

بهجت پور در پایان گفت: امام خمینی(ره) در پیامی فرمودند هر جا مشکل داریم چون به دین مطابق فطرت و روشی که خود دین گفته عمل نکرده‌ایم؛ هر کجا به نام خدا و برای خدا و به نام دین و برای دین بود به نتیجه رسیدیم.

انتهای پیام