وی با بیان اینکه آتشافروز جمل، طلحه و زبیر بودند که عایشه را هم با خود همراه کردند، افزود: بعد از استقرار حاکمیت امام علی(ع)، معاویه نامهنگاری با زبیر را آغاز و او را به بیعت دعوت میکند؛ در موازات آن میبینیم که طلحه و زبیر پیش امام علی(ع) میآیند و از وی تقاصای پُست و جایگاه میکنند و بعد از آنکه با پاسخ قاطع مولای متقیان مواجه میشوند، بستر جنگ جمل توسط طلحه و زبیر ایجاد میشود.
موسوی با تأکید بر اینکه وقتی امام علی(ع) با بلوای جمل مواجه شد و امنیت حاکمیت اسلام به مخاطره افتاد و دینداری جامعه دچار اضطراب شد، چارهای نداشت که در مقابل فتنه جمل ایستادگی کند، اضافه کرد: عدهای نزد امام علی(ع) آمدند و گفتند که با طلحه و زبیر کاری نداشته باشند اما مولای متقیان به این نتیجه رسیده بودند که باید این فتنه در نطفه خفه شود و امنیت را به جامعه اسلامی برگردانند.
این مدرس حوزه علمیه لرستان با تأکید بر اینکه اگر امام علی(ع) در مقابل فتنه جنگ جمل ایستادگی نمیکرد، معاویه قدرتمند و اسلام دچار مخاطره میشد، ادامه داد: اگر ایستادگی در مقابل فتنه جمل نبود حکومت اسلامی از بین میرفت که مولای متقیان موضع خود را اعلام میکند و میفرماید که من در مقابل کسانی که به حق پشت میکنند و چهره خوشی به حق نشان نمیدهند ایستادگی میکنم.
وی معیار جنگ و صلح امام علی(ع) را اعراض و اقبال به حق و باطل یا رویگردانی و رویآوری به حق دانست و گفت: در سیره علوی کسانی که حقپذیرند بازوی حکومت اسلام هستند و با کمک آنان باید در مقابل عاصی و شبههافکن ایستادگی کرد.
این مدرسه حوزه علمیه با تأکید بر اینکه امام علی(ع) از مردم حقگرا استفاده میکند، اضافه کرد: امام اول شیعیان از متن جامعه و بدنه اجتماع استفاده کردند و با بهرهگیری از این ظرفیت برای زدودن مخاطرات اجتماعی و در مقابل فتنهگران جمل ایستادگی کردند.
حجتالاسلام موسوی با یادآوری اینکه امام علی(ع) در مقابل سازش با فتنهگران جمل ایستادگی میکند و در مقابل جبهه باطل میایستد به سیاست امام علی(ع) در صلح و جنگ اشاره کرد و گفت: مولای متقیان با کسی صلح میکند که تابع حق است و جایی که لازم باشد به صحنه میآید و از بطن جامعه برای دفاع از اعتقادات آنان استفاده میکند.
این مدرس حوزه علمیه لرستان با اشاره به اینکه تابعان شیطان کسانی هستند که شیطان را سرلوحه کار خود قرار دادند و سلایق و معیارهای آنان همان سلایق شیطان است، بیان کرد: شیطان این دست افراد را بهعنوان شریک و طعمه خود انتخاب میکند.
انتهای پیام