صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۳۵۱۰۶
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۳

ملاله یوسف زای از برندگان جایزه صلح نوبل با حمایت از زنان محجبه هند از دولت این کشور خواست تبعیض علیه آنان را خاتمه دهد.

به گزارش ایکنا به نقل از فری پرس جورنال، ملاله یوسف زای، برنده جایزه صلح نوبل در سال 2014 و فعال حقوق زنان از رهبران هند خواست که به حاشیه راندن زنان مسلمان به خاطر حجاب در ایالت کرناتکه را پایان دهند.
بحث حجاب در ژانویه در کالج دولتی PU در شهر اودوپی در ایالت کرناتکه آغاز شد که در آن از شش دانشجویی که با روسری در کلاس‌های درس شرکت می‌کردند، خواسته شد تا محوطه دانشگاه را ترک کنند.
این موضوع اکنون به بخش‌های مختلف ایالت سرایت کرده است و جوانان هندو با حمایت  راست‌گرایان افراطی علیه حجاب دست به تظاهرات می‌زنند.
 این موضوع فراتر از مرزهای کرناتکه و در ایالت مادیا پرادش و پودوچری که تحت حاکمیت سیاستمداران عضو حزب حاکم BJP است گسترش یافت. یک وزیر در مادیا پرادش خواستار یکدست شدن پوشش دانشجویان برای رعایت انضباط شد. 

ملاله، در واکنش به این تحولات، در توییتر خود نوشت: ممانعت از ورود دختران با حجاب به مدرسه هولناک است. شی‌ء انگاری زنان همچنان ادامه دارد. رهبران هند باید جلوی به حاشیه راندن زنان مسلمان را بگیرند.

در همین حال، تمام مدارس و کالج‌ها در کرناتکه برای سه روز آینده تعطیل خواهند بود. باساواراج اس بومای،سر وزیر این ایالت، برای حفظ صلح و آرامش درخواست تعطیلی را مطرح کرد.

دادگاه عالی کرناتکه در حال رسیدگی به دادخواست‌های پنج زن از یک کالج دولتی در اودوپی است که به محدودیت‌های حجاب اعتراض کرده‌اند. جلسه دادرسی امروز ادامه خواهد داشت.

دوشنبه ۱۸ بهمن، صدها هندی در دو شهر ایالت کرناتکه با در دست داشتن پرچم هند، نسبت به تصمیم ممنوعیت حجاب در مدارس و دانشگاه‌های این ایالت تظاهرات کردند.
 
تظاهرات‌کنندگان انتظار دارند که دادگاه عالی این ایالت با لغو ممنوعیت حجاب و صدور مجوز بازگشت دانش‌آموزان محجبه به مدرسه، به درخواست این معترضان رسیدگی کند.
 
سمیه روشن، مدیر سازمان اسلامی دختران در کرناتکه، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که این تصمیم ماهیتی تبعیض‌آمیز دارد و با حقوقی که در قانون اساسی هند آمده در تضاد است.

انتهای پیام