صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۴۹۲۷۳
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۵:۲۴

نمایشگاه کتاب رمضانی ترکیه با ارائه هزاران اثر در زمینه‌های مختلف از جمله ادبیات، هنر و فرهنگ اسلامی در سه مسجد شهرهای استانبول و آنکارا آغاز به کار کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از تی آر تی، نمایشگاه کتاب در استانبول و آنکارا در ماه مبارک رمضان هر سال برگزار می‌شود و میزبان صدها ناشر است که آثار نویسندگان و دانشمندان مشهور را در زمینه‌های مختلف از جمله ادبیات، هنر و فرهنگ اسلامی به نمایش می‌گذارد.

این نمایشگاه 18 روزه کتاب که از سوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه افتتاح شد، با هدف ترویج عشق به کتاب و نزدیک کردن ناشران، نویسندگان و کتاب‌خوانان در کنار هم است.

نمایشگاه کتاب و فرهنگ که سی و نهمین دوره آن از سوی بنیاد ترکیه دیانت آغاز شد، در سه مکان مختلف، دو مکان در استانبول و یکی در آنکارا آغاز به کار کرد. این نمایشگاه بین 9 تا 27 آوریل در حیاط مسجد احمد حمدی آکسکی در آنکارا و حیاط مسجد چاملیجا و مسجد فاتح در استانبول برگزار می‌شود.

این نمایشگاه در سال‌های 2020 و 2021 به دلیل همه‌گیر شدن به حالت تعلیق درآمد.

این نمایشگاه با مشارکت بیش از 100 ناشر در فضایی بسته به مساحت تقریبی 2500 متر مربع، به محلی برای انجام فعالیت‌های فرهنگی مختلف و نیز برنامه‌های گفت‌وگو و امضا تبدیل می‌شود. 

نمایشگاه امسال برای اولین‌بار فضای ویژه‌ای را به نشریات و ناشران خارجی زبان اختصاص داده است.

اردوغان در مراسم افتتاحیه در مجتمع مسجد چاملیجا در استانبول گفت: «خوشحالم که نمایشگاه‌های ما که به مدت دو سال به دلیل بیماری همه‌گیر تعطیل شده بودند، امسال دوباره شروع به کار کردند.»

وی افزود: «تمدن ما با آیه «اقرأ باسم ربک» آغاز شد. ما فرهنگی داریم که قرآن را بالاتر از هر چیز دیگری قرار می‌دهد.»

اردوغان گفت: کتاب‌خوانی غریزه طبیعی هر مسلمان و تاریخ گواه آن است. هیچ چیز طبیعی‌تر از این نیست که اعضای چنین تمدنی عاشق کتاب باشند.

وی افزود: «در تاریخ ما نام‌هایی مانند ابن سینا و امام غزالی وجود دارد که نزدیک به 500 اثر را در زندگی 50-60 ساله خود نوشته‌اند و ارزش یک عمر را دارد که آنهایی را که تا به حال باقی مانده‌اند به درستی بخوانیم و بفهمیم.»

او گفت: امروز قلم از شمشیر نیرومندتر است و این نشان‌دهنده اهمیتی است که نیاکان ما برای خواندن و نوشتن قائل بودند.

اولین نمایشگاه کتاب رمضانی در سال 1983 در آنکارا و سال بعد در آنکارا و استانبول برگزار شد. هدف از برپایی این نمایشگاه این بود که در صحن مسجد، ناشر، نویسنده و کتابخوان را در ماه رمضان گرد هم بیاورد. همچنین هدف دیگر آن، تشویق عشق به کتاب و القای عادت کتاب‌خوانی در  جامعه بود.

در حالی که نمایشگاه‌های کتاب و فرهنگ معمولاً از روز اول ماه مبارک رمضان آغاز می‌شود، در سال‌های اخیر بنا به درخواست مؤسسات انتشاراتی از اواسط ماه مبارک رمضان آغاز شده و تا شب قدر ادامه دارد.

انتهای پیام