صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۷۳۳۸۱
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۹
آیت‌الله مدرسی:

مرجع تقلید شیعیان در عراق گفت: باید از منبر حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) برای تمرکز بر مفهوم وحدت استفاده شود، به‌ویژه که ما تمامی الزامات وحدت از جمله اندیشه مشترک و هدف واحد را دارا هستیم.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، آیت‌الله‌العظمی سیدمحمد‌تقی مدرسی از مراجع معظم تقلید شیعیان در عراق طی سخنانی که به‌مناسبت فرارسیدن ماه محرم‌الحرام در جمع خطبا و مبلغان در کربلا ایراد کرد، خواستار سرمایه‌گذاری موسم عزای آل محمد(ص) برای اصلاح و وحدت شد.

وی تأکید کرد: این مناسبت یکی از بزرگترین مناسبت‌ها در تاریخ امت اسلامی و نقطه عطف بزرگی به‌شمار می‌رود و باید از طریق عبرت‌گیری، پندآموزی، درس‌گیری و تعامل روحی و جسمی با آن، آینده امت را ترسیم کنیم.

آیت‌الله مدرسی ادامه داد: امت اسلامی، امتی است که خداوند سبحان برگزیده تا وارث زمین باشد و در مورد آن فرموده «کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ»؛ پیشگامان این امت باید مناسبت عاشورا را به‌عنوان نقطه آغازی برای اصلاح در نظر بگیرند و مسئله اصلاح را از درس و عبرت‌گیری از این مناسبت و تلاش برای اینکه انسان حسینی منبع اصلاح برای تمامی جهان باشد، در پیش گیرند.

این مرجع تقلید با دعوت از مبلغان و خطبا به تشویق مردم به آراسته شدن به روحیه جانفشانی و بخشش، افزود: حماسه عاشورا با تمامی قهرمانان و گروه‌های سنی آن، حماسه بخشش و مدرسه کامل حماسه ایمانی است. در این حماسه، قهرمانان هر آنچه که داشتند در راه خداوند تقدیم کردند و مصداق آیه «إنَّ ٱللَّهَ ٱشْتَرَیٰ مِنَ ٱلْمُؤْمِنِینَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَٰلَهُم بِأَنَّ لَهُمُ ٱلْجَنَّةَ ۚ یُقَٰتِلُونَ فِی سَبِیلِ ٱللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ» بودند و این عین جانفشانی است.

آیت‌الله مدرسی بر پایبندی به اخلاق نیکو و والا تأکید کرد و اخلاق را رکن اساسی در دین اسلام برشمرد و بیان کرد: ما باید به جهانیان بیان کنیم که یک فرد مسلمان به‌ویژه مؤمن حسینی، تا چه اندازه به اخلاق نیکو، آراسته است.

وی در ادامه گفت: انسان حسینی سیراب از روحیه عاشورا، باید اندیشه خود را در راه خدمت به دیگران و یاری آنها به‌کار گیرد و یک لحظه هم به فکر سلب حقوق آنها نباشد؛ چراکه این پیام امام حسین(ع) است هنگامی که فرمودند: «إنی لم أَخْرُج أشراً ولا بَطِراً وإنَما خَرَجْتُ لطَلَب الإصْلاح فی أُمَة جَدی، أُریدُ أنْ آَمُرَ بالمَعروفِ و أنهی عَنِ المنکَرِ وَ اَسیرُ بِسیرَةِ جَدّی و أبی؛ من برای جاه‌طلبی، کامجویی، آشوبگری و ستمگری قیام نکردم، بلکه برای اصلاح در کار امت جدم قیام کردم می‌خواهم امر به معروف و نهی از منکر و به شیوه جد و پدرم حرکت کنم.»

آیت‌الله مدرسی در بخش دیگر سخنان خود با تأکید به تمرکز بر مفهوم وحدت (وحدت صف و کلمه) و دوری از امور تفرقه‌انگیز میان فرزندان امت واحده، افزود: دشمنان امت اسلامی در کمین ما هستند و برای تفرقه و چند دستگی ما تلاش می‌کنند تا بر ما مسلط شده و ثروت‌های ما را به غارت ببرند.

مرجع تقلید شیعیان در کربلا ادامه داد: باید از منبر حضرت اباعبد‌الله‌الحسین(ع) برای تمرکز بر مفهوم وحدت استفاده شود، به‌ویژه که ما تمامی الزامات وحدت از جمله اندیشه مشترک و هدف واحد را دارا هستیم. مناسبت‌ها مانند راهپیمایی عاشورایی و اربعینی، هر ساله میلیون‌ها بشر را بیدار کرده و به آن روح ملائکی می‌دمد، نه اینکه گرایش‌های سیاسی یا نژادی یا عشایری آن را از هم جدا کند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند وحدتی هستیم که خداوند متعال و نبی اکرم(ص) و اهل بیت(ع) به آن دعوت کرده‌اند، گفت: خطیب حسینی باید به وحدت تشویق کند، چراکه وحدت مایه عصمت امت و راه قدرت‌یابی و موفقیت آن بر دشمنان به‌شمار می‌رود و خداوند متعال در همین راستا در قرآن کریم می فرماید «وَٱعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ ٱللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُواْ؛ همگی به ریسمان الهی چنگ بزنید و تفرقه نکنید»؛ چه رسیمانی بهتر از ولایت حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) و اهل بیت(ع) است.

آیت‌الله مدرسی خطاب به سخنرانان و خطبای حسینی، اظهار کرد: بیان سیره و مصائب در هر سخنرانی ضرورت دارد، اما توجه به امور مردم و ارائه توصیه‌ها و نصیحت‌هایی متناسب با نیاز‌های آنها، ضروری است.

امیرمحسن سلطان‌احمدی

انتهای پیام