وی با اشاره به اینکه علم و دانش باید کاربردی و مهارتی باشد و برای یادگرفتن در مراکز آموزشی تلاش شود گفت: نخبگان باید کارآفرین باشند و برای دیگران شغل ایجاد کنند، اینکه خود نخبگان بیکار باشند فاجعه آفرین است همچنین مدرکگرایی افت بزرگی است و باید این مسئله جای خود را به مهارتآموزی، آموزش و یادگیری دهد.
کریمیتبار با بیان اینکه آموزشهای مهارتی باید منجر به نقش آفرینی فارغالتحصیلان شود، افزود: متأسفانه در تعدادی از مدارک رشتههای دانشگاهی برای اشتغال مشکلاتی داریم و برای حل مشکل اشتغال در جامعه باید به سوی رشتهها و فراگیری کارهای مهارتی حرکت کرد.
محمد نظری، سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای استان ایلام نیز گفت: اگر آموزشهای مهارت محور دانشگاههای فنی و حرفهای درست عملیاتی شود، زمینه اشتغالزایی و حتی کارآفرینی توسط این دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی فراهم میشود.
نظری با بیان اینکه میانگین ۶۰ تا ۷۰ درصد واحدهای درسی این دانشگاه عملی محور و در کارگاههای آموزشی است، تصریح کرد: آموزشهای مهارتی باعث کارآفرینی برای دانشجویان و فارغالتحصیلان میشود و مهارت همراه با دانش کار از مهمترین نگاههای آموزشی به دانشجویان در این دانشگاه است.
وی گفت: از بین ۱۸۰ دانشگاه سطح کشور ۲ دانشگاه دختران و پسران در استان ایلام با یک هزار و ۴۰۰ دانشجو فعال است که این دانشجویان در رشتههایی چون حسابداری، معماری، صنایع شیمیایی، طراحی دوخت، عمران، مکانیک و پالایشگاه گاز در مقاطع کاردانی و کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.