صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۲۸۴۱۹
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۷

گز اصفهان از متداول­‌ترین شیرینی­‌های سنتی ایران است که در اکثر موارد از گزانگبین (گزخوانسار)، شکر، سفیده تخم‎مرغ، مغز پسته یا بادام، هل و گلاب تولید می‎شود و قدمت این سوغاتی به ۴۵۰ سال قبل بر می‎گردد و ریشه در زمان صفویان دارد و یکی از محصولاتی است که به عنوان اولین صادرات کشور در زمان آقا محمدخان قاجار به جهان عرضه می‎شد. همچنین گز از معدود شیرینی­‎هایی است که در آن از آرد، نشاسته و روغن استفاده نشده و با وجود ماندگاری زیاد، هیچ ماده افزودنیِ غیر طبیعی از قبیل رنگ­‌ها، اسانس­‎ها و نگهدارنده‎­ها در ساخت آن بکار نمی‎رود و درجه مرغوبیت آن بستگی به نسبت مقدار گزانگبین( گز خوانسار) به مقدار شکر اضافه شده دارد.