صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۳۳۳۴۴
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۶:۵۳
بانوی تذهیب‌کار افغانستانی:

شکیلا عالمی، هنرمند مشهور تذهیب‌کار از کشور افغانستان در بخش بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم گفت که تذهیب حدیثی درباره امام حسین(ع) نقطه جهش و شهرتش بوده است.

شکیلا عالمی، بانوی هنرمند تذهیب‌کار افغانستانی در حاشیه سی‌امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در تهران با خبرنگار ایکنا به طور اجمالی از هنر و آثار خود گفت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در بخش مصحف جمهوری اسلامی ایران در رشته تذهیب کتاب‌ها و قرآن‌های خطی مشغول فعالیت است، گفت که در نمایشگاه امسال به عنوان مُذّهب از افغانستان در غرفه این کشور حضور دارد.

وی با بیان اینکه آثار خود را برای فروش به سایر شهرها و کشورها از جمله دبی در امارات و ایتالیا صادر کرده است، اظهار کرد که در داخل  ایران هم نمایشگاه‌های متعددی داشته است و همچنین سرپرست گروه دختران «شه‌ مامه»، جمعی از هنرجویان ایرانی و مهاجر افغانستانی است و سالانه نمایشگاه تذهیب برپا می‌کند.

عالمی با بیان اینکه تذهیب هنری است که همواره آمیخته با قرآن کریم و روایات است، گفت: در بخش بین‌الملل غرفه افغانستان چهار اثر تذهیب و همچنین خوشنویسی‌های همسرم که تذهیب آنها هم کار من است، به نمایش گذاشته شده و برخی آثار تذهیب با طلای 24 عیار کار شده است.

وی نقطه عطف خود در جهش و پیشرفت هنری را با تذهیب‌کاری یک حدیث دانست و بیان کرد: من بعد از تذهیب حدیث «ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاة: همانا حسین(ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است» معروف شدم و از آن به بعد کشورهای مختلفی آثار من را به شکل بنر یا پوستر خریداری کرده و در خانه‌های خود نصب کردند.

عالمی با بیان اینکه نمونه‌ای از اثر او  در امامزاده صالح تجریش نصب شده است، گفت:  آثار ما در تذهیب آیات قرآن عمدتا به شکل چاپی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این بانوی هنرمند افغانستانی ضمن عالی توصیف کردن نمایشگاه قرآن امسال تأکید کرد: چه خوب بود اگر نمایشگاه از ابتدای ماه رمضان دایر می‌شد تا فرصت بیشتری برای معرفی ما و هنرمان  ایجاد شود.

وی با بیان اینکه مراجعه‌کنندگان زیادی از کشورهای ژاپن، پاکستان و هند در نمایشگاه امسال داشته است، اظهار کرد: آنها علاقه‌مند به یادگیری هنر تذهیب به عنوان هنر اصیل ایرانی هستند و مدت دایر بودن نمایشگاه برای آشنایی بازدیدکنندگان کافی نیست.

عالمی در ادامه تذهیب را به معنای زرکاری و ظریف‌کاری خواند و گفت: بین ما مسلمانان رنگ طلایی رنگی مقدس است و از همین رو ما چیزهایی نظیر مساجد، امامزاده‌ها و اماکن متبرکه و قرآن کریم را که کتابی گرانسنگ است، با طلا زیباتر می‌کنیم.

این هنرمند افغانستانی در پایان ابراز امیدواری کرد که در مقاطع مختلف سال چنین نمایشگاه‌هایی برپا شود و محدود به ایام ماه رمضان نباشد.

گفتنی است، سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از 12 فروردین در مصلای تهران آغاز شده و تا 26 فروردین از ساعت 17 تا 24 پذیرای علاقه‌مندان است. ساعت فعالیت نمایشگاه در شب‌های قدر نیز از 17 تا 21 اعلام شده است.

انتهای پیام