در همین خصوص صابر جباری، مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتوگو با ایکنا، در پاسخ به این سؤال که در سیاستها و برنامههای ترویجی وزارت بهداشت چه قدر به آموزههای دینی حرمت سقط جنین توجه شده است؟ گفت: در وزارت بهداشت حکم سقط عمدی جنین شرعی است و حکم قتل نفس را دارد و حرام است.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت از ابتدا نگاه دینی به حرمت سقط جنین را جدی گرفته و در تولیدات رسانهای مختلف خود و تمام مراکز بهداشتی درمانی همین نگاه را اطلاع رسانی کرده است. از نگاه دینی وقتی جنین تشکیل میشود و بعد از لانهگزینی در رحم، جنین یک روزه باشد یا چند ماهه حکم سقط آن، قتل نفس است.
جباری با ابراز تأسف از اینکه بسیاری از مردم فکر میکنند سقط جنین قبل از چهار ماهگی (قبل از دمیدن روح) از نظر شرعی اشکالی ندارد، گفت: سقط جنین زیر چهار ماه حکم قتل نفس را دارد و نباید این جنین سقط شود.
وی ادامه داد: دلیل اصلی بسیاری از سقطها این بود که مردم نمیدانستند و فکر میکردند سقط جنین زیر چهار ماه اشکالی ندارد. نکته دوم فرهنگسازی ما تمرکز به کرامات مادری و ارزشمندی فرزندآوری است چون «مادری» یعنی پناه بیپناهی. در سقط جنین مادر حق حیات را از کودکی که امکان دفاع از خودش را ندارد میگیرید که این مسئله را نیز با گزارههای مختلف و بحث کرامات مادری و ارزشمندی فرزندآوری در نظام و شبکه سلامت کشور با برنامههای مختلف مطرح کردهایم.
مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت در پایان گفت: در همین زمینه تولیدات رسانهای مختلف در قالبهای مختلف تهیه شده است و در حال حاضر نیز با گروههای جهادی به ویژه گروه نفس که بیش از 182 مرکز آن در کشور تأسیس شده، موضوع مشاوره و پیشگیری از سقط جنین را انجام میدهیم.
زهرا ایرجی
انتهای پیام