صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۲۷۵۶۹
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱

شوقی علام، مفتی مصر با تأکید بر لزوم صیانت از قداست قرآن کریم و عدم تطبیق آن با نظریه‌های علمی که هنوز در مرحله تحقیقی قرار دارند، توجه به علم و پژوهش را بخشی از سنت اسلام توصیف کرد.

به گزارش ایکنا به نقل مصر پرس، شوقی علام، مفتی مصر و رئیس دبیرخانه کل هیئت‌های فتوا در جهان در یک گفت‌وگوی تلویزیونی به بررسی مسئله ارتباط علم و دین پرداخت.

وی در پاسخ به پرسشی درباره موضوع «اعجاز علمی» نسبت به تطبیق قرآن کریم و سنت نبوی با نظریه‌های علمی گفت: قداست قرآن کریم و سنت نبوی باید حفظ و صیانت شود و از تطبیق آن با نظریه‌های علمی خودداری کرد چرا که این نظریات در مرحله تحقیق هستند و به درجه یقین نرسیده‌اند.  

علام با بیان اینکه علم و دین در اسلام رابطه‌ای دیرین دارند و درک معانی متون شرعی مستلزم کاربرد عقل در علوم مختلف است، گفت: بسیاری از علمای اسلامی در تاریخ  دانش خود را صرفاً به علوم شرعی محدود نکردند، بلکه در علوم جهان‌شمولی مانند پزشکی، فیزیک، شیمی، ریاضیات و سایر علوم نیز کاوش کردند و تاریخ نیز گواه این امر است.

به گفته وی پیامبر(ص) همواره از علما تجلیل کرده است و احادیث بجای مانده درباره جایگاه علما مؤید آن است که دین اسلام ما را بر ضرورت تحقیق و پژوهش در همه زمینه‌های زندگی موظف کرده است و علمای دینی پیش‌تر چنین تلاشی را واجب کفایی توصیف کرده‌اند.  

به گفته شوقی علام،  آموختن علوم تجربی در اسلام توصیه شده است و از این رو فقهیان بسیاری در تاریخ بوده‌اند که طبیب، کیمیاگر یا نظریه‌پرداز در زمینه علوم تجربی هستند.  

 

انتهای پیام