وی با اشاره به اصول حکمرانی اسلامی بیان کرد: نخستین اصل حکمرانی اسلامی که باید اجرا شود عفو و گذشت است. همه مسئولان، مردم، اساتید دانشگاه و افرادی که در حیطه نفوذ قدرت هستند باید نسبت به عمل کردن به آن تلاش کنند.
مبلغی اضافه کرد: مهارت عفو را باید آموخت و باید این دانش را آموزش داد، خداوند میبخشد و ما هم به عنوان بندگان خدا باید اصل بخشش را بهجا آوریم و صفات خداوند باید در لایه لایه جامعه نفوذ پیدا کند.
نماینده مردم لرستان در خبرگان رهبری در خصوص دیگر خصوصیات حکمرانی اسلامی ادامه داد: اصل آگاهی به سلسله مراتب معنویت، اصل مسئولیت الهی و کار با کفایت، پرهیز از خودستایی و خودخواهی و تندخویی در تعامل و مجازات مردم از دیگر اصول است.
وی افزود: مسئولان در حمکرانی اسلامی موظف به توجه به اصول از جمله شفافیت، عدالت، ادای به هنگام و سریع حق هستند در همین راستا میتوان به کارخانههایی که نیمه کاره ماندهاند اشاره کرد و عملی اگر تا نهایی نشده را نباید نیمه کاره رها کرد.
مبلغی با بیان اینکه حکمرانی اسلامی یک چارچوب است که بر مبنای آن دولت تنظیم شده و حوزههای مختلفی را پوشش میدهد، گفت: حکمرانی اسلامی شامل چند مؤلفه بوده که از جمله آنها شفافیت، پاسخگویی، مشارکت، اثربخشی و کارآمدی است.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: در مرحله بعدی باید آن اصول را بتوانیم تطبیق بدهیم و در این راه همه باید بخواهیم و کوشش کنیم، زیرا تحقق حکمرانی اسلامی هم مطالبه مردم، رهبری، نخبگان و دانشگاهیان است.
وی اضافه کرد: این امر نیاز به تلاش علمی، دانشگاهی و حوزوی دارد، دانشگاه و حوزه بدون همدیگر نمیتوانند در مسیر کمال درست و تمدن اسلامی و دانشپردازی درست باشند باید همیشه در ارتباط با هم باشند و با هم مسئله حکمرانی اسلامی را پیش ببرند.
مبلغی با اشاره به اینکه جهان به سرعت در حال حرکت به سمت تکنولوژی است، بیان کرد: در عین حال حکمرانی یکی از مسائل مهم است باید یک نهضت عمیق در راستای ایجاد حکمرانی اسلامی ایجاد کرد و حکومت باید مدام خود را ارتقا دهد تا فلسفه وجودی خود را مهیا کند.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تفاوتهای حکمرانی با حکومت، گفت: حکمرانی خیلی گستردهتر از حکومت است بهطوری که حکومت در حد نهادها و ارگانهای رسمی خلاصه میشود.
وی با تأکید بر ضرورت معرفی و تبیین شخصیتهای بزرگی مانند آیتالله بروجردی اضافه کرد: آیتالله بروجردی شخصیت بزرگی بود و مرجعیتی برای همه جهان تشیع ایجاد کرد و برای نخستین بار ربط و رابطهای بین جهان تشیع ایجاد شد.
مبلغی اظهار کرد: آیتالله بروجردی شخصیتی است که هر چه درباره او گفته و تبیین شود کم است ایشان سلوک خاصی در مواجه با مسائل داشتند و با همه انسانها ارتباط دارند.
انتهای پیام