صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۴۴۳۲۷
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
راهکار‌های حفظ سلامت روان کودکان در جنگ/ ۱

در زمان انتشار اخبار جنگ، باید دستورالعملی را برای نحوه برخورد با فرزندان خود آماده کنیم. این راهنما به ما کمک می‌کند تا به بهترین شکل ممکن با احساسات و نگرانی‌های آنها برخورد کنیم و فضای امنی برای گفت‌وگو فراهم کنیم. سیده معصومه طباطبایی، استاد حوزه و دانشگاه، کارشناس ارشد روانشناسی و دکتری فلسفه و کلام و سطح ۳ تفسیر علوم قرآنی در گفت‌وگو با ایکنا در رابطه با حفظ سلامت روان کودکان هنگام صحبت درباره جنگ نکاتی را بیان کرد. در ادامه قسمت اول را با عنوان «لزوم صحبت کردن با کودکان و شنیدن حرف‌های آنها» را می‌شنوید.

سیده معصومه طباطبایی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه علی‌رغم تلاش‌ها و توجه والدین، اجتماع و مربیان گاهی اوقات شرایط و فضای ناامنی پیش می‌آید که بچه‌ها ناخواسته با اخبار خشونت، جنگ و بی‌عدالتی‌های اجتماعی مواجه می‌شوند، افزود: گام نخست این است که اول بدانیم سطح اطلاعات بچه‌ها در چه حد است و چقدر با بحران آشنا شده‌اند و چه میزان داده وارد ذهن آنها شده است و چقدر اطلاعات کسب کردند. وقتی سطح آگاهی آنها را به دست بیاوریم مواجهه ما دقیق‌تر خواهد بود. برای این مهم باید با کودکان صحبت کنیم و به آنها اجازه صحبت دهیم تا برون‌ریزی کنند. 

گاهی برخی از کودکان تمایل به صحبت ندارند و علاوه بر نگرانی‌های خود، نگران والدینشان نیز هستند که مثلاً وقتی من به مدرسه می‌روم پدر و مادرم آسیب نبینند و مشکلی برای آنها پیش نیاید یا از جنگ نترسد و جنگ آسیبی به آنها وارد نکند. باید اجازه داد تا بچه‌ها صحبت کنند. نکته مهم دیگری که لازم است تذکر دهیم این است که بچه‌های کوچکتر ممکن است مفهوم جنگ را درک نکنند؛ باید مراقب باشیم تا موضوع را زیاد توضیح ندهیم چون باعث استرس و اضطراب مضاعفی بر آنها می‌شود.

 

طراحی و تدوین از سیدضیاء موسوی

انتهای پیام