صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۴۴۷۴۰
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰

در سفر هیئت ایرانی با حضور رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب و آیت الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری به هند، برنامه‌های متعددی از جمله نشست‌های بین‌ادیانی و دیدارهایی با علمای اهل سنت هند انجام شد. هیئت ایرانی همچنین از برخی معابد و زیارتگاه‌ها از جمله معبد سیک‌ها در پنجاب دیدار کردند.

به گزارش ایکنا از هند، هیئت ایرانی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم، آیت‌الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری و آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم چهارشنبه گذشته در یک همایش بین‌ادیانی حاضر شد. در این همایش رهبران ادیان هندو، سیک، مسیحی، بودایی، پارسیان هند و جین حاضر بودند.

در این نشست سخنرانان بر لزوم تقویت گفت‌وگو و تعامل بین ادیان برای رسیدن به درک مشترک و کمک به همزیستی و صلح بین پیروان ادیان تأکید کردند. 

هیئت ایرانی همچنین روز پنجشنبه، 3 آبان در نشستی با حضور علمای اهل سنت از جمله علمای بریلوی و دیوبند شرکت و راه‌های تقریب و وحدت بین مذاهب اسلامی را بررسی کردند.

همچنین سمیناری بین‌المللی در دانشگاه علیگره با حضور رهبران ادیان و شخصیت‌های علمی هند برگزار شد. هیئت ایرانی همچنین در مدرسه دیوبند حاضر شد و با علما و دست‌اندرکاران این مدرسه دیدار و گفت‌وگو کرد. 

هیئت ایرانی همچنین از عبادتگاه سیک‌ها معروف به «بنگلا صاحب» در دهلی نو دیدار کردند و با استقبال رهبران سیک از جمله سردار اقبال سینگ لالپورا، وزیر اتحادیه و سردار رنجیت سینگ از رهبران سیک روبه‌رو شدند. در این دیدار حجت‌الاسلام نواب با تأکید بر روابط تاریخی گرم بین ایران و هند به‌ویژه پیروان آیین سیک گفت: در دانشگاه ادیان و مذاهب گروه مطالعات سیک وجود دارد که با همکاری گروه مطالعات سیک دانشگاه پنجابی پاتیالا تأسیس شده است.

سینگ چاندوک از فعالان سیک که هیئت ایرانی را همراهی می‌کرد گفت: روابط ایران و هند پیشینه‌ای بیش از هزار سال دارد و مردم دو کشور از دیرباز روابط بسیار نزدیک و گرم با هم داشته‌اند. وی تأکید کرد: زبان فارسی بیش از 700 سال در هند رواج داشت و زبان رسمی دربار سیک‌ها در هندوستان بوده است. بسیاری از نویسندگان و اندیشمندان و رهبران دینی سیک کتاب‌های خود را به زبان فارسی نوشته‌اند.
 
وی افزود: سیک‌ها با توجه به اشتراکات دینی و عقیدتی گسترده، همواره با مسلمانان روابط بسیار دوستانه‌ای داشته‌اند. عبادتگاه‌های سیک‌ها همچون مساجد مسلمانان گنبد دارند. آنها یکتاپرست هستند و «الله» را خدای خود و حاضر ناظر می‌دانند. ما الله را خالق نور می‌دانیم. 
 
چاندوک افزود: ما همواره با شیعیان روابط بسیار خوبی داشته‌ایم و جامعه سیک در ایران که پیشینه‌ای صد ساله دارند عشق و ارادت زیادی به ائمه اطهار و بزرگان دینی و تاریخ و فرهنگ ایران دارند. آنها عبادتگاه خود را دارند و برخی از آنها تابعیت ایرانی دارند و خدمت سربازی انجام داده‌اند. 
 
وی ادامه داد: گورونانک، از رهبران سیک در قرن شانزدهم میلادی در سفر خود به مکه از ایران عبور کرد. او در این سفر یک همراه ایرانی به اسم مردانا با خود داشت که در خرمشهر درگذشت و در این شهر دفن شد. از این رو ایران به خاطر وجود این مقبره برای سیک‌ها اهمیت و احترام زیادی دارد.

وی افزود: مقام معظم رهبری همواره توجه خاصی به سیک‌ها داشتند و تا جایی که اطلاع دارم اجازه داده‌اند که سیک‌هایی که به سربازی می‌روند، لباس و ظاهر دینی خود را حفظ کنند. وی همچنین خواستار افزایش تسهیلات برای اقامت و انجام امور روزمره سیک‌ها در ایران شد. 

چاندوک گفت: سیک‌ها ایران را زیارتگاه خود می‌دانند و علاقه زیادی به سفر و سرمایه‌گذاری در ایران دارند. امیدواریم مقامات ایرانی تسهیلاتی را برای سفر  برای آنها فراهم کنند. 

 

انتهای پیام