صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۵۱۵۰۶
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۵
گفت‌وگوی ایکنا با آیت‌الله علوی بروجردی/ ۳

آیت‌الله سیدجواد علوی بروجردی؛ استاد درس خارج حوزه علمیه می‌گوید: تفکر دشمنان علی(ع) این بود که اگر فدک در  دست فاطمه(س) باشد دست علی(ع) پر خواهد بود و دیگر محتاج حکومت نیست و آنان می‌خواستند امیرالمؤمنین(ع) محتاج حکومت باشد. لذا فدک را غصب کردند.

آیت‌الله سیدجواد علوی بروجردی؛ استاد درس خارج حوزه علمیه در گفت‌وگو با ایکنا درباره فدک گفت: تفکر دشمنان علی(ع) این بود که اگر فدک در  دست فاطمه(س) باشد دست علی(ع) پر خواهد بود و دیگر محتاج حکومت نیست و آنان می‌خواستند امیرالمؤمنین(ع) محتاج حکومت باشد. لذا فدک را غصب کردند و در توجیه آن هم گفتند: نحن معاشر الانبیاء لا نورث؛ این را فقط خلیفه اول از پیامبر(ص) نقل کرده و هیچ فرد دیگری هم آن را بیان نکرده است. نقض آن را هم داریم؛ یعنی زمان عثمان، عایشه به نشانه اعتراض به عثمان گفت: اگر حق و حقوق مرا نمی‌دهید لااقل ارث من از پیامبر(ص) را بدهید. این روایت را خود اهل تسنن نقل کرده‌اند و عثمان به او گفت: مگر پدر تو نگفت: نحن معاشر الانبیاء لا نورث؛ به منبر برو و این جمله را تکذیب کن و بیا ارثت را بگیر و اگر این کار را نکنی میراثی نزد ما نداری.

در شهادت امام مجتبی(ع) هم طبق نقل اهل سنت، او از تدفین امام حسن(ع) در خانه پیامبر(ص) خودداری کرد. عایشه با این توجیه که این خانه ارث من از پیغمبر(ص) است جلوی این کار را گرفت.

 

انتهای پیام