حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر سبزیان، سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی لرستان در این مراسم گفت: پنج سال از شهادت سردار دلها میگذرد و تاکنون کتابهای فراوانی درباره او نوشته و اتفاقاً پرتیراژ هم شدهاند، معتقدم با احترام به تمام آثار منتشر شده و تحسین نویسندگان و مؤلفان آنها هیچ کتابی مانند کتاب «از چیزی نمیترسیدم» که زندگی خودنوشت حاج قاسم است، نتوانسته حق مطلب را درباره خود واقعی او یا به اصطلاح، «حاج قاسم بدون رتوش» را ادا کند.
وی با اشاره به اینکه این کتاب خواننده را با زندگی سراسر سختی و پرفراز و نشیب و همراه با فقر اما صبر و تلاش و خستگیناپذیری او آشنا میکند، افزود: «از چیزی نمیترسیدم» داستان شکلگیری شخصیت کسی است که با چوپانی از دل روستایی محروم و دور افتاده در کرمان شروع میشود و چند دوره از زندگی ساده گیرایش تا ۲۲ سالگی و میانه مبارزات انقلابی در سال ۱۳۵۷ را در بر میگیرد.
سبزیان با اشاره به اینکه نام کتاب هم از مضمونی پرتکرار در متن اثر یعنی، «نترسیدن» گرفته شده که همسو با پررنگترین صفت هویتی او در ذهن و ضمیر جامعه است، تصریح کرد: از این لحاظ این کتاب را «حاج قاسم بدون رتوش» مینامم که نویسنده صادقانه و به دور از تحریف و تغییر افکار و عواطف و واقعیتها، حتی به مصلحت زندگیاش را روایت میکند.
سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی لرستان افزود: واقعینویسی، غلو نکردن و قهرمانسازی نکردن بیجا در این اثر موج میزند و آنقدر زلال و شفاف و روان خودش را معرفی میکند که خواننده خود با افتخار مدال قهرمانی را بر سینه سردار نصب میکند؛ برای همین میگویم این کتاب «حاج قاسم بدون رتوش» است.
وی تأکید کرد: اگرچه این کتاب ۲۲ سال از ۶۲ سال عمر با برکت حاج قاسم را به قلم خودش آورده؛ اما مهمترین پایههای اخلاقی و اعتقادی او که در این ۲۲ سال شکل گرفت را به بهترین و صادقانهترین شیوه روایت میکند.
در ادامه این مراسم پس از خوانش بخشهایی از کتاب «از چیزی نمیترسیدم»، ابوذر بهاروند و محمدتقی عزیزیان به معرفی مفصل کتاب پرداخته و به سؤالات حاضران پاسخ داده و با اهدای لوح سپاس از کارشناسان برنامه تقدیر شد.