وی افزود: مایه افتخارم است که در 41 امین مسابقات بینالمللی قرآن ایران در کمیته داوری حضور دارم و مایه خرسندی است که این دوره از رقابتها در حرم رضوی و در مشهد الرضا(ع) برگزار شده است.
این داور قرآنی عراقی همچنین گفت: هر سال که به ایران میآیم و در کمیته داوری مسابقات بینالمللی قرآن ایران حضور مییابم، شاهد تغییرات جدیدی در مسابقات هستیم که نتیجه طبیعی تلاشهای انجامشده برای خدمت به قرآن از سوی مسئولان این کشور است، تکامل و پیشرفت کیفی مسابقات بینالمللی قرآن ایران نسبت به دورههای گذشته کاملاً مشهود و شعار «قرآن، تنها نسخه کمال» انتخاب شایسته و بسیار خوبی برای این مسابقات است.
میثم الرکابی ادامه داد: تاکنون در مسابقات قرآنی زیادی در داخل و خارج از عراق داوری کردهام و سبک صوتی خاصی را برای تلاوت و مداحی ارائه دادهام.
این داور قرآنی تصریح کرد: این سومینبار است که برای داوری مسابقات قرآن به ایران میآیم و آخرین بار برای داوری مرحله نهایی مسابقات شبکه الکوثر با نام ان للمتقین مفازا به ایران آمدم و در کمیته داوری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان نیز حضور داشتهام.
الرکابی که قاری قرآن است، درباره تقلید خود از قاریان جهان اسلام بیان کرد: از همه قاریان بهره بردهام، از یک قاری نام نمیبرم؛ چرا که از همان ابتدا به عنوان استاد و داور قرآنی به قرائت پرداختم، همه قاریان برجسته صاحب سبک هستند و من قرائت قاریان را با تحلیل و ارزیابی صوت و لحن آنان دنبال کردهام.
وی با اشاره به تفاوت مسابقات قرآن ایران با سایر کشورها گفت: تاکنون چهل و یک دوره مسابقات بینالمللی قرآن در ایران برگزار شده است، سطح مسابقات خوب و قابل قبول است، این مسابقات از نظر سازماندهی و هماهنگی تغییرات زیادی را پشت سر گذاشته که به بهبود کیفی رقابتها منجر شده است.
میثم الرکابی همچنین تأکید کرد: در این چهل و یک سال ایران به یک کشور خبره و با تجربه در برگزاری رقابتهای قرآنی تبدیل شده است و این رقابتها با مسابقات بینالمللی قرآن بزرگ جهان اسلام برابری میکند و میتوان گفت که کشوری است که میتوان برای برگزاری مسابقات قرآن از آن مشاوره گرفت.
وی گفت: این مسابقات در مقایسه با دیگر کشورها متفاوت و متمایز است و این وجه تمایز به دلیل آییننامه مستقل برای هر یک از بخشها و رشتههای داوری است.
الرکابی ادامه داد: داوران این آییننامه را برای ارزیابی مورد توجه قرار میدهند و براساس آن قضاوت میکنند نه براساس سلیقه و این مسئله رعایت هر چه بیشتر عدالت و انصاف را در داوری مسابقات قرآن ایران در پی داشته است؛ در حالی که بیشتر کشورهای اسلامی آییننامه داوری ندارند.
وی در پایان درباره سطح داوران و شرکتکنندگان رقابتها گفت: داوران همگی از اساتید برجسته و از نظر علمی و تسلط بر احکام و قواعد داوری ممتاز بودند و سطح شرکتکنندگان نیز متفاوت بود و برخی قوی ظاهر شدند و توجهات را جلب کردند و برخی نیز سطح متوسطی داشتند.
گفتنی است، مرحله نهایی چهل ویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از ۷ تا 12 بهمن ماه به میزبانی شهر مشهد در حرم رضوی برگزار شد. این رقابتها در دو بخش بانوان و آقایان با رقابت در ر رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل همراه بود.
انتهای پیام