صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۶۷۱۵۴
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴

سنای فرانسه پیش‌نویس قانون ممنوعیت حجاب در مسابقات ورزشی را با موافقت اکثریت اعضای آن تصویب کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از یورونیوز، قانون‌گذاران فرانسوی روز گذشته بحث درباره ممنوعیت حجاب و استفاده از نشانه‌های مذهبی در مسابقات ورزشی در فرانسه را آغاز کردند.

این طرح که توسط حزب محافظه‌کار «جمهوری‌خواهان» فرانسه (Les Républicains) پیشنهاد شد، استفاده از لباس‌ها و نمادهایی که ظاهراً به یک مذهب خاص تعلق دارند را در مسابقات ورزشی که توسط فدراسیون‌های ورزشی فرانسه و دیگر نهادهای عمومی این کشور برگزار می‌شوند، ممنوع می‌کند.

سنای فرانسه با اکثریت ۲۱۰ رأی پیش‌نویس قانون ممنوعیت حجاب در مسابقات ورزشی را تصویب کرد. ۸۱ نماینده  این قانون را رد کردند، ۳۸ نماینده رأی ممتنع دادند و ۱۹ نماینده در رأی‌گیری شرکت نکردند.

این پیش‌نویس که توسط «میشل ساوین» سناتور جمهوری‌خواه فرانسه به مجلس سنا ارائه شد، شامل ممنوعیت اقامه نماز جماعت در اماکن ورزشی عمومی است.

فدراسیون‌های ورزشی فرانسه تاکنون این اختیار را داشتند تا خود درباره استفاده از پوشاک و نمادهایی که ظاهراً به یک مذهب خاص تعلق دارند، تصمیم بگیرند. بنابراین در حالی‌که فدراسیون‌های فوتبال و راگبی فرانسه ممنوعیت‌هایی را برای اینگونه پوشاک و نمادها اعمال کرده‌اند، برخی دیگر از فدراسیون‌های ورزشی مانند فدراسیون هندبال این کار را انجام نداده‌اند.

در ماه رمضان دو سال قبل، فدراسیون فوتبال فرانسه در حکمی به داوران اعلام کرد تا مسابقات را برای افطار بازیکنان مسلمان متوقف نکنند، زیرا به باور این فدراسیون این حرکت بی‌احترامی به مفاد اساسنامه فدراسیون فوتبال فرانسه است.

پیشنهاد ممنوعیت حجاب و استفاده از نمادهای مذهبی در مسابقات ورزشی اگرچه با استقبال بسیاری از سیاستمداران محافظه‌کار فرانسوی مواجه شده، اما چهره‌های چپ‌گرا و همچنین گروه‌های حقوق بشری به‌شدت از آن انتقاد کرده‌اند.

بسیاری از منتقدان بر این نظرند که این پیشنهاد بخشی از یک سیاست گسترده‌تر برای محدود کردن زنان در انتخاب نوع پوشش خود است.

آنا بوش، پژوهشگر سازمان عفو بین‌الملل این اقدام برخی از نمایندگان فرانسه را با موضوع اسلام‌هراسی و تلاش‌های مردسالارانه برای کنترل پوشش زنان مسلمان مرتبط دانست و خواستار رد این طرح در پارلمان فرانسه شد.

 از سوی دیگر روز گذشته شورای روابط آمریکایی ـ اسلامی(CAIR)، بزرگترین سازمان حقوق مدنی و مدافع مسلمانان در این کشور، امروز از قانونگذاران فرانسوی خواست تا قانون پیشنهادی در مورد ممنوعیت حجاب در اماکن ورزشی را رد کنند.

ابراهیم هوپر، مدیر ارتباطات ملی CAIR گفت: آزادی مذهبی یک حق اساسی بشر است که باید در تمام بخش‌های جامعه از جمله ورزش رعایت شود. ما از قانونگذاران فرانسوی می‌خواهیم که این پیشنهاد تبعیض‌آمیز و اسلام‌هراسانه را رد کنند.

وی خاطرنشان کرد که CAIR قبلاً با تلاش‌ها برای ممنوعیت حجاب و سایر لباس‌های مذهبی در فرانسه مخالف بوده و 15 مارس روز جهانی مبارزه با اسلام‌هراسی توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است.

انتهای پیام