به گزارش ایکنا از کرمانشاه، ماه مبارک رمضان در روایات اسلامی ماه خدا و میهمانی امت پیامبر اکرم(ص) خوانده شده و خداوند متعال از بندگانش در این ماه در نهایت کرامت و مهربانی پذیرایی میکند و پیامبر(ص) در خصوص این ماه میفرمایند: «هرکس تمام این ماه (رمضان) را روزه بگیرد بر خدا واجب است که تمام گناهانش را ببخشد، بقیه عمرش را تضمین کند و او را از تشنگی و عطش دردناک روز قیامت امان دهد» بر این اساس ماه رمضان از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است و ماه سلوک روحی است تا جایی که مؤمنان با مقدمهسازی و فراهم کردن زمینههای معنوی در ماههای رجب و شعبان خود را برای ورود به ماه شریف و پر از برکت رمضان آماده میکنند تا با حلول این ماه مبارک با بهرهگیری از دعا، استغفار، عبادت و روزهداری روح و جانشان از سرچشمه فیض الهی بهره بگیرد در این باب و در آستانه حلول ماه مبارک رمضان با حجتالاسلام والمسلمین رهبر محمدی، رئیس تبلیغات اسلامی روانسر گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید:
در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم، این ماه را به تمامی مخاطبان خوب خبرگزاری ایکنا تبریک میگویم و از درگاه خداوند متعال میخواهم تا فرصت بهرهگیری از این ماه مبارک و سراسر برکت را به همه ما عنایت فرماید.
اما چگونه میتوان از لحظات و فرصتهای ماه رمضان بهره گرفت تا به آنچه که میخواهیم در پایان این ماه سراسر از خیر، نور و برکت دست یابیم، برای این امر ابتدا باید جایگاه ماه رمضان را به خوبی بررسی کنیم تا بتوانیم از لحظات پر از فضیلت آن به ویژه شب قدر؛ شبی که در قرآن نیز با عنوان شب مبارک «إِنّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَةٍ مُبارَکَةٍ» یاد شده بیشترین استفاده را ببریم که اگر اینگونه باشد، خوشا به سعادتمان چرا که ماه رمضان فرصتی برای رسیدن به تقوا و بالاترین عمل در ماه رمضان دوری از گناه است.
از فوائد بهرهگیری از لحظات ماه مبارک رمضان تقویت تقوا و پرهیزگاری است و امام صادق(ع) در این خصوص میفرمایند: خداوند متعال فرموده: «روزه از من است و پاداش آن را من میدهم».
ماه مبارک رمضان از آن ماههایی است که عاشقان بندگی خداوند از چندماه قبل خود را مهیای ورود به آن میکنند و همین خلوصشان موجب میشود تا بندگی و معنویت در این ماه به اوج خود برسد چرا که تنها ماهی است که اسم آن در قرآن کریم آمده و اهمیت آن از این نظر که ماه نزول تمام کتب آسمانی است، بسیار ویژه است.
افراد باید بدانند که بهار قرآن چه تأثیری در دلهایشان دارد و دل را زنده میکند، بنابراین باید به فضائل ماه مبارک رمضان توجه کنند چرا که این ماه فرصتی برای تمرین بندگی است و اگر کسی در این ماه مبارک تمرین کند که بنده خدا باشد و غیر از خدای سبحان در برابر دیگران تعظیم نکند، به بهترین و والاترین توشه رسیده است.
در ماه رمضان خداوند توفیق روزهداری به بندگانش داده بنابراین هرکس که ماه رمضان را درک کرده، باید روزه بگیرد. انسان افزون بر جنبه مادی و جسمی، دارای بُعد معنوی و روحی نیز هست و هر یک در رسیدن به کمال مطلوب خود برنامه خاصی نیاز دارند و یکی از آن برنامهها تقویت رشد بُعد معنوی، تقوا و پرهیزگاری است بنابراین این روزها را قدر بدانیم و از فوائد و فضائل آن برای خودسازی استفاده کنیم تا در این ایام اعمالمان رنگ خالص خدایی داشته باشد.
براساس آیات و روایات ماه مبارک رمضان و روزهداری کارگاهی است برای کسب تقوا و تزکیه نفس و معرفتافزایی خویشتن و اولین درسی که در این کارگاه باید آموخت توجه به جایگاه با اهمیت روزه در اسلام و ارزش تزکیه است.
انسان در کلاس درس روزهداری ماه مبارک رمضان آبدیده میشود و تجربهای میاندوزد که تمام زندگیاش را تحت تأثیر قرار داده و اثراتش او را متحول میکند؛ بنابراین برترین درس ماه مبارک رمضان برای انسان تربیت و مهار و مدیریت نفس خود است تا لذات دنیوی، انسان را به هر سو و هر کجا نکشاند. امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند: «صَومُ النَّفسِ عن لَذّاتِ الدنیا أنفَعُ الصِّیامِ؛ روزه نفس از لذتهای دنیوی سودمندترین روزههاست».
بدانیم نفس کشیدن در ماه مبارک رمضان تسبیح است و این ماه برکات و فضائلی دارد که باید از آن بیشمار بهره لازم را بگیریم و از بدیها دوری کنیم.
روزهداری برای کسب تقوای الهی است و خداوند در آیه ۲۱ سوره بقره میفرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ اعْبُدُواْ رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ وَالَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ؛ این مردم، پروردگارتان را که شما و کسانی راه پیش از شما بودهاند آفریده است، پرستش کنید، باشد که به تقوا گرایید».
وقتی در آیات قرآن از تقوا سخن آمده است بدانیم که آنچه مورد توجه بوده مواظبت و مراقب و نگاه داشت خود است و این نگاه داشتن حاصل نخواهد شد الا با تقوا و پرهیزکاری که میتوان در ماه مبارک رمضان بدان دست یافت به لطف خداوند.
کسب تقوای الهی در ماه مبارک رمضان میسر است، اما راهی دارد و آن اینکه در سنگر مبارزه با هوای نفس آماده باشیم و لحظهای در این راه غفلت نکنیم چرا که ماه مبارک رمضان ماه خودسازی و کسب تقوای الهی است.
این روزها را قدر بدانیم و از فوائد و فضائل آن خودمان را بهرهمند سازیم تا در دنیا و قیامت نزد خدای متعال سربلند باشیم و یکدیگر را از دعای خیر در این روزهای سراسر نور و برکت محروم نکنیم و دعا کنیم تا از ظلمت به وادی نور قدم بگذاریم چرا که درهای بهشت در این ماه گشوده است.
انتهای پیام