صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۰۸۱۵
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۱
آداب تلاوت قرآن/2

یک مترجم قرآن گفت: هر چند داشتن طهارت برای خواندن قرآن جز در موارد خاص واجب نیست، اما داشتن آن بهتر است، همچنانکه به توصیه پیامبر باید راه قرآن یعنی دهانی که واژگان از آن خارج می‌شود نیز پاکیزه و خوشبو باشد.

به گزارش ایکنا، محمد فقیهی‌رضایی؛ مترجم قرآن کریم، پژوهشگر و مؤلف در سلسله‌مباحثی و در دوازده درس‌گفتار با عنوان «آداب تلاوت قرآن»، به برخی از مسائل مهم که باید مسلمان در پیش، حین و پس از تلاوت، آن‌ها را رعایت کند، اشاره دارد تا به این واسطه بتوان از تلاوت قرآن، حظ و بهره معنوی وافری را برد. در دومین بخش از این سلسله‌مباحث به طهارت و پاکیزگی تالی اشاره شده که فیلم آن به مدت سه دقیقه و چهل و یک ثانیه به همراه متن سخنان از نظر می‌گذرد.


بیشتر بخوانید؛

تلاوت قرآن؛ فرصت عظیم کسب حسنه 


بسم الله الرحمن الرحیم
دومین ادبی که به نظرم خوب است در مورد تلاوت قرآن از آن صحبت کنیم و مطلبی است که باید به آن پایبند باشیم، پاکیزگی است.
 
طهارت و پاکیزگی جسم مسئله‌ای است که باید آن را در زمان تلاوت قرآن رعایت کرده و با بوی خوش و ظاهری آراسته .برای تلاوت آماده شویم؛ موضوعی که رعایت آن برای نماز هم بسیار زیاد توصیه شده است
 
این مسئله آنقدر مهم است که گفته میشود اگر کسی به سر شانه بزند و بعد نماز بخواند، هفتاد برابر برای او ثواب نوشته میشود.  همین مورد برای قرآن نیز خوب است و بهتر است با ظاهری آراسته برای تلاوت قرآن حاضر شویم ولی آن چیزی که در روایات به آن توصیه شده، دو مطلب است که یکی از آنها داشتن وضو است و بسیار توصیه شده که قرآن با وضو خوانده شود. حضرت علی (ع) در حدیثی در  این مورد فرموده است: با وضو قرآن بخوانید و بدون وضو اقدام به قرائت قرآن نکنید.
 
دومین مطلب هم براساس آنچه در روایات بیان شده، پاکیزگی است البته یک نکته ای وجود دارد و آن اینکه رعایت این موارد واجب نیست؛ بعضاً افراد این تصور را دارند و فکر میکنند که چون وضو ندارند نمیتوانند قرآن بخوانند در صورتی که اینگونه نیست چرا که مثلاً ممکن است گوشه خیابان منتظر باشیم یا در اتومبیل و در راه باشیم و الزاماً وضو نداریم اما دلمان می‌خواهد در آن اوقات قرآن بخوانیم؛ در این شرایط می‌توان قرآن خواند و هیچ اشکالی هم ندارد اما بهتر است که وضو داشته باشیم.
 
در مقوله پاکیزگی موضوع مهم مسواک زدن تالی قرآن است چرا که دهان باید پاکیزه باشد. بسیار خوب است که پیش از قرائت قرآن دهان شسته شود تا بوی خوشی داشته باشد.
 
مسوال زدن داشتن دهان پاکیزه  تأکید شده است در زمان قرآن خواندن چقدر خوب است که پیش از قرائت قرآن دهانش را بشوید مسوالک بزند و دهان خوشبویی داشته باشد. امام صادق(ع) از قول پیامبر(ص) نقل می‌کند که ایشان فرمود راه قرآن را پاک کنید! پرسیده می‌شود منظور از راه قرآن چیست؟ آیا مسیری هست که باید آن را تمییز کنیم که ایشان در جواب گفت: نه، منظور همین دهان شماست چرا که وقتی قرآن میخوانید واژگاه قرآن از راه دهان شما خارج میشود و لذا باید پاک و پاکیزه باشد. روایت داریم که فرشتگان خوشحال خواهند شد، وقتی دهان قاری قرآن پاکیزه باشد و بوی خوش از آن خارج شود که در غیر این صورت ناراحت می‌شوند.
 
باز هم تأکید می‌کنم که رعایت این موارد واجب نیست چرا که اصلاً قرائت قرآن نیز امری مستحبی است و نباید چون شرایط برای مسواک زدن نداریم، دست از قرآن خواندن بکشیم. در روایت داریم که قرآن را باید در هر وضعیتی خواند همچنانکه پیامبر(ص) از هر فرصتی برای خواندن قرآن استفاده میکردند و تنها چیزی که مانع از خواندن آن میشود، دچار شدن به عذر شرعی و واجب بودن غسل واجب است حتی در این صورت هم خواندن قرآن نهی نشده و آن را حرام برنشمردند و تنها گفته شده در آن شرایط آیات سجدهدار خوانده نشده و قرآن حمل نشود که البته درباره جزئیات و کم و کیف آن باید هر کسی به رساله مرجع تقلید خودش مراجعه کند و احکام را آنجا خوانده و عمل کنند اما به هر حال خواندن قرآن در همه حال خوب است.
 
 
 
 
انتهای پیام